Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Γκάγκα: Δεν κλείνει το «Καραμανδάνειο» - μετακινούνται αναισθησιολόγοι από την Αθήνα

Αυτή την περίοδο και οι τέσσερις αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου είναι σε αναρρωτική άδεια – Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για δύο ακόμη θέσεις
Λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την εύρυθμη λειτουργία του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Παίδων στην Πάτρα δίνει το Υπουργείο Υγείας. Μετά απο ερώτηση του protothema.gr η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, δήλωσε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί άμεσα με την προσωρινή εθελοντική μετακίνηση αναισθησιολόγων από την Αθήνα. Για την μακροπρόθεση αντιμετώπιση του πρβλήματος η κυρία Γκάγκα τονίζει ότι έχουν ήδη προκηρυχθεί οι δύο θέσεις αναισθησιολόγων που ζήτησε το νοσοκομείο.
Protothema.gr

Όσον αφορά τα αίτια της δυσλειτουργίας που παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο η αναπληρώτια υπουργός Υγείας εξηγει ότι «στην παρούσα συγκυρία, οι τέσσερις αναισθησιολόγοι που υπηρετούν στο νοσοκομείο έχουν ζητήσει αναρρωτική άδεια». Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξης: «Έχουν ξεκινήσει ήδη οιδιαδικασίες για εθελοντική προσωρινή μετακίνηση αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, ώστε το νοσοκομείο να καλυφθεί και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φροντίδα των μικρών ασθενών. Είναι δε σε διαδικασία προκήρυξης οι δύο θέσεις αναισθησιολόγων που ζητήθηκαν από το νοσοκομείο . Στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, τα χειρουργικά περιστατικά θα μπορούν να αντιμετωπίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο».

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επαναλαμβάνει ότι δε τίθεται θέμα διακοπής λειτουργίας του Καραμανδάνειου. Κανένα νοσοκομείο δεν κλείνει. Αντίθετα, αναβαθμίζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου