Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Προσωπικός γιατρός: Στο ΦΕΚ οι συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Τότα Καρλατήρα - Protothema.gr 

Η διάρκεια της σύμβασης είναι για δύο χρόνια, με δυνατότητα αυτοδίκαιης παράτασης για ένα επιπλέον

Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης του υπουργείου Υγείας για τη σύναψη και το περιεχόμενο της σύμβασης προσωπικών γιατρών και ΕΟΠΥΥ, ολοκληρώνεται σχεδόν το νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Στο ΦΕΚ καθορίζεται η διαδικασία σύναψης του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες γιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως προσωπικοί ιατροί και κάθε σχετικό θέμα με τη συνεργασία τους.

Όπως ορίζεται η διάρκεια της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ είναι για δύο χρόνια, με δυνατότητα αυτοδίκαιης παράτασης για ένα επιπλέον, εφόσον δεν υπάρξει καταγγελία της από το ένα ή το άλλο συμβαλλόμενο μέρος.

Το ωράριο εξυπηρέτησης των πολιτών θα είναι μέγιστο 35 ωρες την εβδομάδα και ελάχιστο 15 ώρες την εβδομάδα, και καθορίζεται με βάση τον αριθμό των εγεγραμμενων στον προσωπικό γιατρό.

19 σχόλια:

  1. κατι βρωμαει κυριοι των συλλογων.μη μας αναγκασετε να ξαναψηφισουμε συριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι λεπτομερειες απο τον κο Ξανθο στην επομενη κυβερνηση που θα ειναι ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρατηστε μικρο καλαθι συναδελφοι διοτι 60000 τον χρονο μεσοσταθμικα επι 4000 ΠΙ ισον....... 240 εκ. !!! Οταν ως τωρα ολοι οι συμβεβλημενοι παιρνουν 90 ψωροεκατομυρια! Απλα δεν βγαινει και σιγουρα θα επιβαλλουν κλειστο προυπολογισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ25 Ιουνίου 2022 στις 8:12 π.μ.

      ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ.
      ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ - ΤΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΣΤΗΜΕΝΟΙ ( ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ).
      ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ, ΙΔΟΥ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ - ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ.
      ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΡΗ - ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
      ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΑΤΡΟΥ

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα με τον συνάδελφο . Ελεύθερη επιλογή ιατρού αν θέλουν ακόμα να λέγονται φιλελεύθερη κυβέρνηση...

      Διαγραφή
    3. Ο κόσμος που θα πληρώνει την επίσκεψή του θα πληρώνει και μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στις εξετάσεις αν δεν είναι γραμμένος σε Π.Ι. Εχει βέβαια πολλούς πλούσιους η Ελλάδα. Το νομοσχέδιο αυτό είναι προβληματικό.Αλλά η λύση που έδωσες είναι ακόμη πιό προβληματική.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνω απολυτα!! Αφηστε που με τις υποχρεωσεις που καλεισαι να επωμιστεις μεχρι και την αδεια σου ειναι σαν να σε αποτρεπει να συμβληθεις!!

      Διαγραφή
  4. Αγαπητοί Συνάδελφοι, εγώ δεν θα σας πω ότι ο κ. Υπουργός είναι ψεύτης! Πιθανόν να..... τα πιστεύει αυτά που λέει άλλωστε όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ πρώτα ορισαν τις αμοιβές και μετά άρχισαν να ψάχνουν για λεφτά! Θα σας καλέσω όμως να κάνετε κάποιες στοιχειώδεις αριθμητικές πράξεις! Η Ελλάδα έχει 11 εκ. πολίτες, με 2000 ασφαλισμένους ανά ΠΙ θέλουμε 5500 ιατρούς που σύμφωνα με τον υπουργό θα παίρνουν 60000€ μικτά ετησίως! 5500 ΠΙ × 60000€ ίσον....... 330 εκ. €!!! Για σύγκριση σας λέω ότι οι συμβεβλημενοι στοιχιζουμε 90 εκ. €! Πείτε μου με το χέρι στην καρδιά, σοβαρά πιστεύετε ότι αυτοί οι απίστευτοι τύποι που περικοπτούν τα πάντα θα σας δώσουν....... 330εκ.......μονο για εσάς???? Λαμβάνοντας υπόψιν επίσης ότι αν παρόλα αυτά γίνει κάποιο θαύμα και τα δώσουν προφανώς θα ξεσηκωθουν ολοι οι υπόλοιποι ζητώντας και αυτοί ανάλογες αμοιβές και εκτιναζοντας το κόστος για επιπλέον εκατοντάδες εκ.! Σας φαίνεται...... λογικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και αν υποθεσουμε οτι ενας γιατρος επιθυμει να μπει στο συστημα ως ΠΙ,αλλα να διαθεσει μονο 15 ωρες την εβδομαδα,θα υπαρχει τροπος να περιορισει την εγγραφη πολιτων, περαν των ελαχιστων??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το νομοσχέδιο αυτό κανονίζει για τον ασθενή μόνο τις ποινές.Δεν καθορίζει ποιός θα διαλλέγει ποιόν .Ο ασθενής θα επιλέγει τον γιατρό της περιοχής του που θα είναι πιστοποιημένος ως προσωπικός γιατρός ...ή ο γιατρός θα γράψει πρώτα τους πελάτες του (που πληρώνουν και θα πληρώνουν) ,μετά τους φίλους του που είναι υγιείς και μετά....θα είναι συμπληρωμένος για τον ελάχιστο αριθμό ασθενών που εκείνος θέλει ! !

      Διαγραφή
  6. Όλο το κακό ξεκινάει από το ότι δεν κατάφερε η ''αυτοδύναμη'' κυβέρνηση να καταργήσει την μονιμότητα και την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.Εαν το είχε καταφέρει θα διόριζε γιατρούς σε Δημόσιες δομές γιά κάποια χρόνια και γιά κάποιο ωράριο με σύμβαση σε ιδιώτη γιατρό και με δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου. Αλλά τώρα δεν βάζει γιατρό σε Δημόσια δομή .Και μετατρέπει το ''ιδιωτικό'' ιατρείο σε κρατικοδίαιτο. Και λένε ...οχι στον κρατισμό !!! Όταν ο ΕΟΠΥΥ εναι κρατικός οργανισμός και διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα..Απλά στρουθοκαμηλισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα χρηματα των νοσοκομειακων ειναι ενωσιακα !! Των συμβεβλημενων απο εοπυυ . Μετα εχει ορους δημοσιου υπαλληλου! 24 μερες αδεια το χρονο, χαρτουρα καθε τελος του μηνα, εφημεριες οπου και οποτε διαταχθεις!! Το ιδιο το φεκ προβλεπει με υπουργικη αποφαση την ενταξη των αμιγως ιδιωτων χωρις συμβαση!! Αρα ειναι σα να σου λεει μην υπογραφεις συναδελφε και περιμενε!! Στα 55 μου δε θα παω να βουλωσω τρυπες και να σταθω εμποδιο σε διορισμους νεων συναδελφων με διορισμο και αξιοπρεπη μισθο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ:ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.ΦΕΚ ΑΡ.3020/Τ.Β/16.6.2022..ΚΥΑ ΑΡ.35160, ΠΑΡ.12.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ,ΕΝΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ 700 ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ Π.Χ. ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΗΛΙΚΙΑ 50-69ΕΤΩΝ,ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΜΟΙΒΗ= 700×30= 21.000 ΕΥΡΩ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΑΓΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΣΕ ΜΗΝΙΑΙΑ ΒΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ: 21.000:12=1750 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ. ΜΕΙΟΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ 20% =1400 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΗ ΑΜΟΙΒΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ.ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ,ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας..... δουλεύεις ρε φίλε? Ο στόχος δεν είναι να έχει 2000 ασφαλισμένους? Τόσοι δεν υπολογίζονται μεσοσταθμικα? Φυσικά αν γράψει..... 100, θα βγάζει 30×100 ίσον 3000 δηλαδή..... 250 ευρώ τον μήνα! Και..... λοιπόν? Επικοινωνείς?

      Διαγραφή
    2. 1ο)αρνουμε να επικοινωνησω με την αγενη εκφορα λογου 2ο)επικοινωνω με το γεγονος οτι 2000 ασθενεις μαλλον σημαινει 7ωρο δεσμευμενο στο ιατρειο,που ειναι απαγορευτικο για αλλη δραστηριοτητα 3ο)ειναι γεγονος οτι οι κρατικοδιαιτες συμβασεις δεν οδηγουν σε αξιοπρεπη διαβιωση αλλα σε χαρτζηλικι,οι υποχρεωσεις με τις απολαβες σε καμμια περιπτωση δεν ειναι win-win για τον γιατρο,μονο κραχτης ειναι ,οποτε το μονο συμφερον ειναι να βγαζεις απο μια συμβαση, χωρις αναγκη για γραμμματεα ,ισα-ισα τα παγια εξοδα του ιατρειου και για εισοδημα να δουλευεις ιδιωτικα 4ο)αλοιμονο αν διαθετεις στον ΕΟΠΥΥ και στους τζαμπατζηδες ολο τον χωρο+χρονο σου

      Διαγραφή
  9. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΕΡΩΤΩ ΤΗΝ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Η ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ , ΘΑ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΨΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ Π.Ι. Η ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι συνταξιουχοι γιατροι που συνεχιζουν και εργαζονται καλον ειναι να μην συμβληθουν, ωστε να δοθει μηνυμα στους νεωτερους συναδελφους να αγωνιστουν για μονιμη εργασια, σε δημοσιες δομες εφοσον το επιθυμουν, με αξιοπρεπη μισθο. Μην βουλωνουμε τρυπες εμεις οι μεγαλυτεροι. Γιατι ποτε δε θα γινει κατι μονιμο και αξιοπρεπες. Εχουμε χορτασει απο συμβασεις και φαινομενα, εγω εχω ΤΕΒΕ ο αλλος ΙΚα και ολοι γυρω γυρω. ΝΑ διοριστουν νεοι συναδελφοι σε καιριες θεσεις ΠΦΥ για να παει το πραγμα καλυτερα.

      Διαγραφή
  10. https://www.tanea.gr/2022/06/28/health/prosopikos-giatros-41-apantiseis-poines-alla-kai-mponous/

    ΑπάντησηΔιαγραφή