Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Υπουργείο Υγείας: Ετοιμάζονται αλλαγές στο αγροτικό των νέων γιατρών – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Υπουργείο Υγείας: Ετοιμάζονται αλλαγές στο αγροτικό των νέων γιατρών – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Τι αλλάζει στο αγροτικό των νέων γιατρών το Υπουργείο Υγείας.

Μαρία Γλένη
Σαρωτικές αλλαγές στο αγροτικό των νέων γιατρών φέρνει το υπουργείο Υγείας με νομοσχέδιο για την εκπαίδευση αποφοίτων ιατρικής το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση τις επόμενες εβδομάδες.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο αλλαγές στο αγροτικό των γιατρών που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν επί έναν χρόνο αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου τους.

Στόχος βάση των ίδιων πληροφοριών είναι να προσφέρουν οι νέοι γιατροί τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ και στα νοσοκομεία που παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. Ταυτόχρονα θα εκπαιδεύονται και στην πράξη σε συνθήκες δύσκολες μέσα στην καρδιά των νοσοκομείων.

Υπουργείο Υγείας: Τι αλλάζει στο αγροτικό των νέων γιατρών

Σήμερα, οι απόφοιτοι των ιατρικών σχολών πηγαίνουν 12 μήνες για αγροτικό, σε απομακρυσμένες περιοχές σε αγροτικά ή ημιαστικά ιατρεία, όπου όμως μαθαίνουν ιατρική μόνοι τους αφού αναλαμβάνουν να «τρέξουν» μόνοι τους τα ιατρεία με ελάχιστες γνώσεις και μόνο από όση εκπαίδευση έχουν λάβει από την ιατρική σχολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο οι απόφοιτοι μετά τη Σχολή θα απασχολούνται με αμοιβές αντίστοιχες του αγροτικού ιατρού σε παθολογικές και άλλες κλινικές, καθώς και σε τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, όπως επίσης και για εκπαίδευση σε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) για διάστημα έξι μηνών.

Αφού τελειώσει η «πρακτική» αυτή, θα κάνουν ένα εξάμηνο την υπηρεσία υπαίθρου. Σκοπός είναι να έχουν μια εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες νοσοκομείου και τμήματα επειγόντων και να εξασκηθούν σε βασικές ιατρικές πράξεις.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

2 σχόλια:

  1. Στο παρελθον απομυζουσαμε τους επικουρικους μονο! Μετα προσθεσαμε νεα υποζυγια, τους ειδικευομενους! Τωρα θα αλυσοδεσουμε και τους αγροτικους για να κανουν την λαντζα των νοσοκομειων! Ζητω η δωρεαν Υγεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΥΓ : Χρειαζόματε .....λαλάκες να μας βγάζουν την δουλειά στα νοσοκομεία και νομίζουμε ότι τα κορόιδα οι αγροτικοί είναι οι καλύτεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή