Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Προσωπικός γιατρός: Με 2 παραπεμπτικά οι επισκέψεις σε ειδικούς γιατρούς και νοσοκομεία – Πώς θα εκδίδονται


Νοσηλεύτρια / Eurokinissi

Αλλάζει ο τρόπος παραπομπής των ασθενών στους ειδικούς γιατρούς αλλά και στα νοσοκομεία. Το υπουργείο Υγείας με υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν σήμερα σε ΦΕΚ, ορίζει δύο τρόπος παραπομπής σε ειδικούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, Κέντρα Υγείας αλλά και σε νοσοκομεία.

Δικαίωμα παραπομπής έχουν και οι ειδικοί ιατροί για τα θέματα της ειδικότητάς τους, όπως σημειώνεται.

Με δύο είδη παραπεμπτικών

Συγκεκριμένα θα υπάρχουν δύο είδη παραπομπών.η απλή παραπομπή, με ισχύ τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών για προγραμματισμό μιας επίσκεψης σε ειδικό ιατρό,
η παραπομπή χρόνιου νοσήματος, με έναρξη την ημερομηνία έκδοσης και ισχύ δώδεκα (12) μηνών, για το σύνολο των απαιτούμενων επισκέψεων σε ειδικό ιατρό.

Η διαδικασία της παραπομπής στους ιατρούς ειδικοτήτων των Κέντρων Υγείας, στις δημόσιες δομές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υπηρεσιών υγείας γίνεται ηλεκτρονικά ως εξής:

Ο ιατρός θα μπορεί να παραπέμπει τον πολίτη, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των παραπομπών της ΗΔΙΚΑ, στους ιατρούς ειδικοτήτων των Κέντρων Υγείας, στις δημόσιες δομές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υπηρεσιών υγείας. Η λειτουργική διασύνδεση των συστημάτων και των διαδικασιών ανάμεσα στην πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια φροντίδα υγείας θα τεθεί προς λειτουργία μετά την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης.

Η εξυπηρέτηση των έκτακτων και επειγόντων περιστατικών δεν απαιτεί παραπομπή. Τα επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται στις δημόσιες δομές υγείας σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία διαλογής ασθενών και τον βαθμό οργάνωσης των δομών αυτών.

Για κάθε παραπομπή θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσκεψη από τον ιατρό ειδικότητας όπου θα καταχωρίζονται τα αποτελέσματα της παραπομπής, τα οποία θα καθοριστούν παραμετρικά και θα ενημερώνουν αντίστοιχη ενότητα στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας του πολίτη.

Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας ορίζεται η 1η/1/2023.

3 σχόλια:

  1. Με αυτο το μισθολογιο ενας ΠΙ μπορει να βγαλει ως......80000€ τον χρονο αν και μεσοσταθμικα μιλαμε για περιπου 60000€! Αφαιρωντας τον φορο μιλαμε για 39000 τον χρονο καθαρα δηλαδη 3200 με την δυνατοτητα να κινηθει ψηλοτερα! Εμεις ως συμβεβλημενοι μη ΠΙ τι λεμε για αυτο το ριξιμο? Οταν η οροφη μας ειναι 2000 μικτα δηλαδη 1600 στο χερι αλλα μεσοσταθμικα ειμαστε ακομη χαμηλοτερα! Ολα καλα? Κακως δεν εγινα ΓΙ? Για να λρολαβω τους κομπλεξικους, δεν κατηγορω τους ΓΙ που θα πληρωνονται καλυτερα! Μακαρι να πληρωνονταο, ρωτω γιατι εμεις θα παιρνοθμε λιγοτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν δεν μας επιτρεπει να παμε σε οποιον ιατρο θελουμε, γιατι πληρωνουμε ικα; για να πηγαινουμε σε εναν γενικο ιατρο που απλα γραφει συνταγες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή