Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Πλεύρης: Πληρώνονται άμεσα οι εφημερίες στο υγειονομικό προσωπικό – Τι είπε στη Βουλή

Πλεύρης: Πληρώνονται άμεσα οι εφημερίες στο υγειονομικό προσωπικό – Τι είπε στη Βουλή

Τι δήλωσε από το βήμα της βουλής
HR

Άμεση θα είναι η καταβολή των εφημεριών του δευτέρου τριμήνου στο υγειονομικό προσωπικό δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε πώς η παράταση της προθεσμίας είναι αναγκαία για πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες του υγειονομικού προσωπικού και των εμβολιαστικών κέντρων του δεύτερου τριμήνου υποστηρίζοντας τις δύο διατάξεις της τροπολογίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός τόνισε πώς πως η διάταξη της επέκταση του καθεστώτος της δυνατότητας να καλύπτονται οι εφημερίες, λόγω της πανδημίας στους υγειονομικούς που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στα εμβολιαστικά κέντρα, είναι κάτι το αυτονόητο.

Πρόκειται, όπως εξήγησε ο υπουργός, για μια διάταξη που υπάρχει για την πανδημία για να πληρώνονται άμεσα οι υγειονομικοί τις εφημερίες που πραγματοποιούν, χωρίς τη διαδικασία της προκαταβολής και χωρίς την ανάγκη να προσκομιστεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και αυτές να καταβάλλονται πολύ πιο γρήγορα.

Η διάταξη αυτή πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης είναι κατεπείγουσα προκειμένου να πληρωθούν οι εφημερίες δευτέρου τριμήνου.

Ξεκινούν από αύριο οι προληπτικές εξετάσεις

Επίσης, με δύο άλλες διατάξεις της τροπολογίας, είπε ο υπουργός, τροποποιούμε τη διαδικασία σύγκλησης της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, που είναι αυτή η Επιτροπή που τρέχει όλο το πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων.

Προβλέπεται ότι θα πρέπει να συντάσσεται έκθεση πεπραγμένων κάθε έτος, ώστε να μπορούμε να έχουμε και τα αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων που γίνονται, ενώ ρυθμίζεται και η σύγκληση της ολομέλειας, δύο φορές ετησίως, και της τακτικής εκτελεστικής συνέλευσης, μία φορά κάθε δίμηνο.

Πρόκειται για διατάξεις που προέκυψαν από τη λειτουργία της Επιτροπής και το κατεπείγον εδώ εξήγησε «είναι γιατί στο μεταξύ αύριο ξεκινάει το πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων «Δοξιάδης» για τον καρκίνο του μαστού που φέρει και το όνομα της Φώφης Γεννηματά”.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου