Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Γκάγκα στο Live News: «Η επιτροπή δεν συστήνει τον εμβολιασμό στους κάτω των 60 χωρίς προβλήματα υγείας»

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Εξηγήσεις για την κατά πολλούς "περίεργη" εισήγηση της Επιτροπής Εμβολιασμών για την 4η δόση στους κάτω των 30 ετών, έδωσε το απόγευμα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Την ώρα που ο κορονοϊός κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του στη χώρα μας, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με ανακοίνωσή της, συστήνει την 4η δόση του εμβολίου στους πολίτες άνω των 60 ετών την ώρα που οι ειδικοί είναι σε επιφυλακή για ένα νέο κύμα του κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Μίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, επισήμανε πως για τον υπόλοιπο πληθυσμό δε συνίσταται το εμβόλιο.

«Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν».

Η ίδια, ως γιατρός, δε θα συνέστηνε τον εμβολιασμό σε κάποιον που η ηλικία του δεν το απαιτεί, εκτός και αν ένιωθε φοβισμένος.

«Αν ήμουν στη θέση σας κ. Ευαγγελάτε δεν θα έκανα το εμβόλιο. Αν μου πείτε ότι φοβάστε πολύ, θα σας πω πηγαίνετε να το κάνετε», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Σχετικά με τη μάσκα, υπάρχει η σύσταση για την χρήση της όπου υπάρχει συγχρωτισμός, ενώ αναφορικά με την ευλογιά των πιθήκων, που στη χώρα έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν υπάρχει ανησυχία.

«Δεν είναι κάτι που είναι πολύ μεταδοτικό, δεν έχουμε πολλά κρούσματα στην κοινότητα αλλά έχουμε το νου μας και προσέχουμε τις επαφές μας», είπε.

Πηγή: Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου