Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Σαρηγιάννης για πανδημία: 25.000 κρούσματα κορωνοϊού έως τις 15 Ιουλίου

Αυξητικές τάσεις καταγράφει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες / Φωτογραφία: Eurokinissi

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, σενάρια για 20.000 έως 25.000 ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού δείχνουν τα μοντέλα του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Ο καθηγητής τόνισε ότι σε αυτό το σημείο αναμένεται και η κορύφωση του τρέχοντος πανδημικού κύματος στη χώρα μας.

Χαρακτήρισε απολύτως προβλεπόμενη την πορεία της καμπύλης αύξησης της διασποράς το τελευταίο διάστημα, λόγω των παραλλαγών 4 και 5 που ξεπερνούν σε σημαντικό βαθμό την ανοσία, ενώ παράλληλα τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και υπάρχουν τουριστικές ροές προς τη χώρα μας.

Τα πραγματικά κρούσματα είναι πολλά περισσότερα τόνισε ο Σαρηγιάννης

Παράλληλα τόνισε ότι δεν υπάρχει μαζική δειγματοληψία αυτή τη στιγμή στη χώρα, οπότε δεν υπάρχει η γνώση του τη συμβαίνει ακριβώς επιδημιολογικά. Επίσης ανέφερε ότι τα τεστ μπορούν να σταματήσουν νωρίτερα μία διασπορά, καθώς ο ασθενής θα ξέρει αν νοσεί ή όχι από κορωνοϊό οπότε θα αυτοπεριοριστεί, χωρίς να μεταδώσει τον ιό και σε άλλα άτομα.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι τα κρούσματα πιθανόν να είναι περισσότερα, καθώς δεν πραγματοποιούνται όσα δειγματοληπτικά τεστ γίνονταν τον χειμώνα. Επιπρόσθετα τόνισε, ότι με δεδομένο την χαλάρωση των μέτρων και τον δείκτη μεταδοτικότητας θα μπορούσε να είναι και διπλάσια τα πραγματικά κρούσματα. Με τα τεστ που γίνονται αυτή τη στιγμή αναμένονται τα κρούσματα να φτάσουν τα 20.000 ίσως και λίγο παραπάνω μέχρι τις 15 Ιουλίου. Τέλος, ο καθηγητής συνέστησε χρήση μάσκας και πρότεινε να υπάρξει ένα επίπεδο υποχρεωτικότητας σε χώρους με μεγάλη επαφή με το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου