Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Ανάσα για 31 νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά! Έρχεται εξοπλισμός με κονδύλια της Περιφέρειας

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Με κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής αναμένεται να εξοπλιστούν 31 νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Όπως ανακοίνωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας, θα επιχορηγήσει με 40,6 εκατ. ευρώ, 31 Νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, προκειμένου να αγορασθεί σύγχρονος εξοπλισμός.

Πρόκειται για κονδύλια που εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής και με βάση το νόμο έχει τη δυνατότητα να τα διαθέσει στο σύστημα υγείας για τη στήριξη των πολιτών.

Με το κονδύλι αναμένεται να εξοπλιστούν καταρχάς τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά όπου και παρατηρείται η μεγαλύτερη κίνηση ασθενών.

Άλλωστε με βάση την καταγραφή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (1η ΥΠΕ), μόνο τον τελευταίο χρόνο από το 2015 έως το 2016 υπήρχε αύξηση των επισκέψεων στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων όπου γίνονται τα προγραμματισμένα ραντεβού κατά 4,58%.

Μπορεί οι εισαγωγές να μην αυξήθηκαν κατακόρυφα, εκτιμάται ωστόσο ότι περιορίστηκαν λόγω κρίσης οι νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία της 1ης ΥΠΕ, τα νοσοκομεία της Αττικής παρουσίασαν από το 2015 έως το 2016 μια μικρή αύξηση στις εισαγωγές της τάξης του 2,7%. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για το: «Ποια είναι τα πιο «γεμάτα» και τα πιο «άδεια» νοσοκομεία της Αττικής!»

Πάντως τα 40,6 εκατ.ευρώ θα δοθούν στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά έπειτα από συνεννόηση της Περιφέρειας Αττικής με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Με το κονδύλι αναμένεται να αγορασθούν εκτός των άλλων σύγχρονοι μαγνητικοί τομογράφοι, αξονικοί κ.λ.π.
Ήδη όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, το υπουργείο υγείας έχει ετοιμάσει λίστα με τις ακριβείς ανάγκες του κάθε νοσοκομείου ώστε να μπορούν σιγά σιγά να καλυφθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου