Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Πληρώνει τον Αύγουστο για… Ιανουάριο! Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Τρίτη 20 Ιούνιος 2017

Τον Αύγουστο αναμένεται να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τους γιατρούς για Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Όλα αυτά βέβαια εφόσον γίνουν οι εκκαθαρίσεις. Όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), οι γιατροί ζήτησαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμών.

Σύμφωνα με τα όσα τους επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, στόχος είναι έως τον Αύγουστο 2017 να έχουν πληρωθεί οι 3 πρώτοι μήνες του τρέχοντος έτους και εν συνεχεία τον Σεπτέμβριο να εξοφληθεί και ο Απρίλιος.

Εάν ο ΕΟΠΥΥ ενισχυθεί με προσωπικό, με οποιονδήποτε τρόπο και από οπουδήποτε, τότε θα μπορέσουν να επιταχυνθούν οι εκκαθαρίσεις και πληρωμές των δαπανών αυτών, όπως διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, καθόσον υπάρχουν τα αντίστοιχα χρήματα.

Σε ότι αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ, έγινε γνωστό ότι θα πληρωθούν οι οφειλές του ΟΠΑΔ (και το υπόλοιπο 10% προ του 2012) και καταβάλλεται προσπάθεια και για κάποια μικρά επιμέρους ταμεία.

Ωστόσο, με το ΤΑΠΟΤΕ υπάρχει εμπλοκή, λόγω προβλημάτων στην εκκαθάριση, και έχει ζητηθεί η άποψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σύμφωνα με το ΕΟΠΥΥ, την εκκαθάριση των ταμείων πλην ΟΠΑΔ, Οίκου Ναύτου και ΤΑΠΟΤΕ έχει αναλάβει ο ΕΦΚΑ. Έχει ζητηθεί νομοθετική ρύθμιση για παράταση του προγράμματος πληρωμής των ληξιπρόθεσμων που λήγει 30/6/2017 με παράλληλη μη παραγραφή τους.

8 σχόλια:

  1. ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ 8 ΜΗΝΟ! ΑΜ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΣΙΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΙΔΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέπετε αγαπητοί νέοι συνάδελφοι με τι .......ζώα θα μπλέξετε αν πάτε να δουλέψετε στην .......τσαντιροΠΦΥ ?Δείτε πως μας έχουν ......ρημάξει εμάς τουτς συμβεβλημένους ! 6 μήνες πίσω (ενώ όταν ανέλαβαν οι ξεφτιλοΜπερσιμοΤάκηδες ήταν μόνο 2 μήνες !) , πηγαίνουμε να τους συναντήσουμε να δούμε τι θα γίναι και τι μας λένε? Θ α........επιταχύνουν !!! Πως ? Πληρώνοντας ........4 μήνες (Ιανουάριο ως Απρίλιο !) σε.......4 μήνες (Ιούνιο ως Σεπτέμβριο !!!!!!!!!!!!!) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δηλαδή μετά την .......επιτάχυνση θα είμαστε πάλι ........6 μήνες μέσα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τόσο ..................ΖΩΑ !!!!!!!! Προσέξτε νέοι συνάδελφοι, φύγετε άμεσα στο εξωτερικό ! Μακάρι να είχα τα χρόνια σας .........!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένω την 1η Ιουλίου για να ρίξω μια ωραία μήνυση στον κύριο Προεδρα για μη εφαρμογή του νόμου. Οποίος γιατρός δεν κάνει το ίδιο ειναι άξιος της τύχης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι το προσωπικό και το σκανάρισμα των παραπεμπτικών για έλεγχο μπας και λείπουν τίποτα σφραγίδες είναι το πρόβλημα..ρε ποιούς δουλεύετε ? πεστε ότι δεν υπάρχει σάλιο και περιμέναμε την αξιολόγηση και την δόση και αφήστε τα αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα του κάνεις τα μούτρα κρέας. Εάν δεν καταγγελθει από τα συλλογικα μας όργανα στα διεθνή δικαστήρια όλος ο εοπυυ δεν θα γίνει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα καλά είναι σοβαρός ο Μπερσίμης???...Σε ποιους νομίζει πως μιλάει??...Σε τίποτα Πρωτόγονους της ζούγκλας του Αμαζονίου???...Που και αυτοί θα τον είχαν πάρει με τα καλάμια μπαμπού εάν τους έλεγε τέτοιες αηδίες πως δηλ. τον Σεπτέμβριο του 2017 θα έχουν πληρωθεί τον Μάρτιο...ο τύπος είναι τραγικός, μοιραίος και ανίκανος...κ ΜΠΕΡΣΙΜΗ Α-Π-Ε-Τ-Υ-Χ-Ε-Σ...Πάρτο απόφαση και όσο νωρίτερα φύγεις τόσο το καλύτερο για όλους μας...Ούτως ή άλλως ο χρόνος σου μετράει αντίστροφα...Κανόνισε να φύγεις με καναδυό χιλιάδες μηνύσεις στην πλατούλα σου και με το στίγμα του ανεπαρκή (ξέρεις δεν θα βοηθήσει την ούτως ή άλλως ασήμαντη Ακαδημαική σου καριέρα)...Πάντως εάν δεν ξεκουμπιστούν οι ΜΠΕΡΣΙΜΟ-ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟ-ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΑΙΟΙ, οι γιατροί δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε κανείς λάθος. Ο κ. Μπαταξιμης έχει τεράστιο ακαδημαϊκό έργο μιας προσωπικής δημοσίευσης σε διεθνές περιοδικό! Αυτή η δημοσίευση και μόνο χωρίς κανένα μέσον και κανένα σπρώξιμο αρκεί για να πάρεις Νόμπελ! Τον αδίκησαν όταν τον έκαναν Επικ. Καθηγητή.

      Διαγραφή
  7. Ειναι και αυτοί ξεφτίλες, αλλα κι εμείς και οι σύλλογοι μας δεν πάμε πίσω ρε αδερφέ!!!Καμία αντίδραση, πώς θα διεκδικήσουμε τα δίκαια μας??Ντροπή σε όλους, καλά να πάθουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή