Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Επέστρεψαν 12 γιατροί στο ΠΕΔΥ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την Νικολέττα Κολυβάρη
https://www.eleftheriaonline.gr

Οι 12 ιατροί που απολύθηκαν πριν 4 χρόνια από τη μονάδα ΠΕΔΥ Καλαμάτας -και οι οποίοι προσέφυγαν δικαστικά και δικαιώθηκαν-, επιστρέφουν σταδιακά από χθες στην εργασία τους και εντάσσονται κανονικά στο δυναμικό του κέντρου υγείας (πρώην ΠΕΔΥ Καλαμάτας), ενισχύοντάς το σημαντικά και ανεβάζοντας σχεδόν στο διπλάσιο τον αριθμό των ασθενών, που μπορεί να υποδέχεται καθημερινά.

Ουσιαστικά με την επαναπρόσληψή τους συνεχίζεται η σχέση εργασίας που είχαν με τον ΕΟΠΥΥ Μεσσηνίας, πριν την απόλυσή τους το 2014 με το νόμο Γεωργιάδη.

Οπως είπε στην “Ε” ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος, η μονάδα ενισχύεται επιπλέον με έναν καρδιολόγο, έναν ορθοπαιδικό, δύο γαστρεντερολόγους, 3 οφθαλμίατρους, έναν παιδίατρο, ένα νευρολόγο, ένα γυναικολόγο, έναν πνευμονολόγο και έναν ενδοκρινολόγο. Είπε ακόμα ότι είναι σημαντικό το ότι επιστρέφουν γιατί έτσι η δύναμη των γιατρών στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας ανέρχεται πλέον στους 40 και τόσο οι ασφαλισμένοι όσο και οι ανασφάλιστοι που εξυπηρετούνται από τη μονάδα, αυτόματα θα αυξηθούν. Πιο συγκεκριμένα, τώρα εξυπηρετούνται καθημερινά περίπου 800 – 1.000 άτομα και ο κ. Κατσαφάδος εκτιμά ότι θα αυξηθούν κατά πολύ και ίσως πλησιάσουν και τους 1.500 την ημέρα. Πρόσθεσε ακόμη ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή τους ήρθε η απόφαση της 6ης ΥΠΕ, η οποία λέει ότι από χθες οι εν λόγω ιατροί μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία.

Εν τω μεταξύ, τον περασμένο Ιούλιο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο κέντρο υγείας είχε διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση στην επαναπρόσληψη των γιατρών από την 6η ΥΠΕ. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπήρχαν κάποια διαδικαστικά θέματα μέχρι να επανενταχθούν στο σύστημα και να γραφτούν εκ νέου στα μητρώα της Υγειονομικής Περιφέρειας. Πάντως, όποιο και αν ήταν το πρόβλημα λύθηκε και ήρθε η πολυαναμενόμενη εδώ και αρκετούς μήνες απόφαση, που σημαίνει πρακτικά ότι οι 12 ιατροί θα μπουν κανονικά στο σύστημα των ραντεβού του κέντρου υγείας και καλώς εχόντων των πραγμάτων, σε δύο το πολύ τρεις ημέρες οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται και από αυτές τις ειδικότητες.

Ν.Κ.

1 σχόλιο:

  1. Το δικαστήριο εκτός της επαναπρόσληψης αποφάσισε και μια διόλου ευκαταφρόνητη αποζημίωση. Νομίζω 50.000 ευρώ ανά γιατρό. Αυτά θα τα πληρώσει η κυβέρνηση ή ο ίδιος ο Γεωργιάδης; Θυμάμαι τότε κραύγαζε στα κανάλια, "εγώ απολύω τους γιατρούς και όχι η τρόικα". (Παρακαλώ να δημοσιευθεί, διότι προηγούμενο σχόλιό μου για τον πρώην υπουργό δεν δημοσιεύθηκε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή