Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Απέτυχε πριν ξεκινήσει ο νέος θεσμός των ΤΟΜΥ: Μόνο 60 οικογενειακοί γιατροί για κάθε 1.000.000 ασφαλισμένους!



Παναγιώτα Καρλατήρα - protothema.gr

Εχουν συμβληθεί μόλις 625 γιατροί! - Αναγκασμένοι οι πολίτες να πληρώνουν ιδιωτικά ιατρεία, καθώς το πολυδιαφημισμένο σχέδιο των «οικογενειακών γιατρών» χάνεται στη μαύρη τρύπα των ελλείψεων

Αναζητώντας οικογενειακό γιατρό στο τούνελ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ): αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ταινίας περιπέτειας στην οποία πρωταγωνιστούν, εκόντες άκοντες, εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ψάχνουν να βρουν οικογενειακό γιατρό (παθολόγο ή παιδίατρο) εντός του συστήματος δημόσιας Πρωτοβάθμιας Υγείας, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα. 

Το ραντεβού με ιδιώτη γιατρό και η πληρωμή της επίσκεψης είναι μονόδρομος για τους περισσότερους ασφαλισμένους, ενώ η παρακαμπτήρια οδός των επισκέψεων σε παθολόγους και παιδιάτρους που απασχολούνται στα Κέντρα Υγείας ή τα πρώην Πολυϊατρεία είναι μονίμως... φρακαρισμένη. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την επιτυχή υλοποίηση «της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης στο σύστημα υγείας από την ίδρυση του ΕΣΥ», όπως χαρακτηρίζουν τις δομές που θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο της ΠΦΥ, η πραγματικότητα που αποτυπώνεται μέσα από στοιχεία και αριθμούς είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Το σχέδιο για την ΠΦΥ με τις 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), τους 1.195 γιατρούς που θα τις στελεχώνουν και τους 2.800 συμβεβλημένους ιδιώτες οικογενειακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, που θα προστεθούν στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας και των πρώην Πολυϊατρείων του ΙΚΑ και άλλων Ταμείων, χάνεται μέσα στη μαύρη τρύπα των ελλείψεων, παρασύροντας μαζί του και όσους πολίτες χρειάζονται τις δωρεάν υπηρεσίες υγείας και δεν μπορούν να τις έχουν. 

Η συνέχεια εδώ

1 σχόλιο:

  1. Ποιοι να πάνε οικογενειακοι γιατροι με αποδοχες 1 ευρω μεικτά? Μονο τα κορόιδα και οι εξαθλιωμενοι 80χρονοι γέροντες. Θελουν οι κυβερνωντες να τρωνε αστακο και οι γιατροι μακαροναδα. Όχι κορόιδα μου, θα τρωω και εγω αστακο, ειμαι πιο μάγκας απο σας, κορόιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή