Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Γ. Μπασκόζος: Υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για την εγγραφή στους βρεφονηπιακούς σταθμούς



Για την πολιτεία και το υπουργείο Υγείας οι εμβολιασμοί είναι υποχρεωτικοί, με την έννοια ότι όλα τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες δόσεις των εμβολίων την ώρα που πρέπει, τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος.

Onmed.gr

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Μπασκόζος διευκρίνισε ότι με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας ορίζεται ότι για την εγγραφή παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς θα πρέπει να επιδεικνύεται το βιβλιάριο υγείας ή το ατομικό δελτίο υγείας μαθητού στο οποίο θα φαίνεται ότι έχουν εμβολιαστεί με το τριπλό εμβόλιο της ιλαράς - ερυθράς - παρωτίτιδας, που είναι υποχρεωτικός.

Αναφερόμενος στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας με την οποία ορίζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε περιπτώσεις επιδημίας ή καταστάσεις επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία, είπε: «Αναζητούμε τρόπους για να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, έτσι ώστε να προστατέψουμε τη Δημόσια Υγεία», τονίζοντας ότι οι εμβολιασμοί είναι υποχρέωση και καθήκον μας απέναντι στα παιδιά μας και την κοινωνία, αν δεν θέλουμε να εμφανιστούν παθήσεις που τις έχουμε ξεχάσει.

«Ο νομικός μας πολιτισμός αναφέρει ότι ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη και σαν τέτοια υπόκειται στη θέληση αυτού που τον υφίσταται, δηλαδή εφόσον μιλάμε για ανήλικους, στους γονείς των παιδιών, οι οποίοι πρέπει να πεισθούν για την υποχρεωτικότητα της εφαρμογής του από την Πολιτεία σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματά τους» κατέληξε.

1 σχόλιο:

  1. Αν δεν πεισθουν ομως τι γινεται; Για την ωρα βεβαια δεν υπαρχει προβλημα γιατι ενα ανεμβολιαστο παιδι μεσα σε ενα pool εμβολιασμενων δυσκολα θα κολλησει κατι, παρολο που το ιδιο θα αποτελλει κινδυνο για αλλους. ΜΙα σταλινικου τυπου λυση (μιας και εχουμε αριστερη κυβερνηση να κυβερνα0 θα ηταν να δημιουργησουμε παιδικους σταθμπους για μη εμβολιασμενα παιδια. Για να δουμε ποσο χαρουμενοι θα ηταν τοτε οι γονεις και τσαμπα μαγκες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή