Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Μόνιμες εξπρές προσλήψεις στο ΕΣΥ μέχρι τις εκλογές! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Παρασκευή 28 Σεπτέμβριος 2018

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, ετοιμάζει με διαδικασίες εξπρές η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Ειδικότερα εν μέσω προεκλογικού κλίματος η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιταχύνει και τις διαδικασίες για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Στόχος είναι μάλιστα το μεγαλύτερο «κύμα» προσλήψεων να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάιο του 2019. Κάτι που άλλωστε έχει σχεδιασθεί εδώ και καιρό αλλά προωθείται σιγά σιγά όπως φαίνεται. Διαβάστε ενδεικτικά ΕΔΩ: «Τι απάντησε στους νοσοκομειακούς γιατρούς ο υπ.Υγείας για μισθούς, προσλήψεις και επικουρικούς!»

Ήδη υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού εντός του 2018, καθώς εκκρεμούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 750 μόνιμων γιατρώνγια τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Παράλληλα θα προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ 1000 θέσεις μόνιμου προσωπικού, θέσεις που είναι ίσες σε αριθμό με το επικουρικό προσωπικό που σήμερα καλύπτει τις ανάγκες στο ΕΣΥ.
Έτσι επιδιώκεται με την προκήρυξη των μόνιμων θέσεων, να δημιουργηθεί «χώρος» για νέο επικουρικό προσωπικό επιπλέον 1000 ατόμων.

Προσλήψεις και στις ΥΠΕ

Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για τη δωρεά του Ωνασείου ιδρύματος, τροπολογία του υπουργείου Υγείας προβλέπει και προσλήψεις στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει τη σύσταση 182 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και 325 θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, πλην ιατρών, στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Οι θέσεις κατανέμονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Με άλλη τροπολογία, που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο, προκηρύσσονται θέσεις επιμελητών Α’ και επιμελητών Β’ του κλάδου ιατρών ΕΣΥ του ΕΚΑΒ.

5 σχόλια:

  1. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω. Τόσα χρόνια βάζαμε πλάτη για τον ΕΟΠΥΥ. Τώρα να μας ανταμείψει. Είναι δίκαιο . Να γίνει πράξη

      Διαγραφή
  2. Ξανθοκηφηνας: με τα λογια χτιζω ανωγεια και κατωγεια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ(ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ) . ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή