Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Αναβάλλεται η εφαρμογή του νέου Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ! Οι διορθώσεις της τελευταίας στιγμής

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Ηealth Report

Αναβάλλεται η εφαρμογή του νέου κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ) που είχε προγραμματισθεί για τις αρχές Οκτωβρίου

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, ενώ επρόκειτο να εφαρμοσθεί από την 1η Οκτωβρίου, τελικώς ο νέος ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ μετατίθεται για την 1η Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τον κανονισμό που περιγράφει όλες τις παροχές προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος μάλιστα έχει ήδη εκδοθεί σε ΦΕΚ. Διαβάστε ΕΔΩ τι περιλαμβάνει ο νέος Κανονισμός: «Ιδού ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει για υπερχρεώσεις κλινικών, διαγνωστικών κέντρων, γιατρών»

Ο νέος ΕΚΠΥ θα έμπαινε σε εφαρμογή σε λίγες ημέρες, αλλά όπως περιγράφουν πηγές στο HealthReport.gr, μέχρι τελευταία στιγμή ο αρμόδιος αν.υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έκανε διορθώσεις.

Γεγονός που σημαίνει βέβαια ότι θα χρειασθεί να εκδοθεί και νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση και να δημοσιευθεί και πάλι σε ΦΕΚ, δεδομένου ότι η προηγούμενη απόφαση προέβλεπε ως ημερομηνία έναρξης της εφαρμογή του νέου ΕΚΠΥ την 1η Οκτωβρίου.
Διορθώσεις της τελευταίας στιγμής

Οι διορθώσεις που έγιναν τη τελευταία στιγμή αφορούν οικονομικού χαρακτήρα θέματα αλλά και λάθη που είχαν γίνει σε παροχές προς τους ασφαλισμένους αναφέρουν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες στο HealthReport.gr, ενώ φαίνεται πως δεν είχαν ενσωματωθεί και τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα και δεδομένα του ΕΟΠΥΥ.

Πάντως υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΟΠΥΥ μιλώντας στο HealthReport.grδιατύπωναν την άποψη ότι είναι αμφίβολο και πάλι εάν ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του Οργανισμού θα είναι έτοιμος να τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο νέος ΕΚΠΥ έχει συνταχθεί δια χειρός Παύλου Πολάκημε τη συμβολή του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλου και χωρίς να κληθεί ο Προέδρος του Οργανισμού Σωτήρης Μπερσίμης. Κάτι που φαίνεται – όπως αναφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr– πως προκάλεσε κι άλλο ρήγμα στις σχέσεις του αναπληρωτή υπουργού με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου