Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: Ξέχασε τις μισθολογικές αδικίες στους νοσηλευτές ο πρωθυπουργός

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - ΙΑΤROPEDIA

Όπως καταγγέλλουν από την ΠΟΕΔΗΝ, "ο κ. Τσίπρας ξέχασε στη ΔΕΘ το Νοσηλευτικό Προσωπικό το οποίο στα έως τώρα χρόνια των Μνημονίων κατακρεουργήθηκε μισθολογικά. Κουβέντα όχι μόνο για τους μισθούς, αλλά και για την αυτονόητη εφαρμογή των Αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας. Αποφάσεις που αποκαθιστούν αδικίες σε βάρος των Προϊσταμένων Τμημάτων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας".

Και συνεχίζουν επισημαίνοντας:

Ούτε αυτό δεν διορθώνει η κυβέρνηση και ας πανηγυρίζει ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια. Εκτός και εάν δεν άρεσε η απόφαση στην κυβέρνηση!!!

Με το ν. 4354/2015 άρθρο 16, παράγραφος 1γ’ το επίδομα Προϊσταμένων Τμημάτων Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων, διαμορφώθηκε σε 250 ευρώ εν’ αντιθέσει των λοιπών Προϊσταμένων Τμημάτων που καθορίσθηκε 290 ευρώ με το άρθρο 16 παρ. αζ του ίδιου Νόμου.

Μάλιστα στα 250 ευρώ ανήλθε με μεγάλους αγώνες της ΠΟΕΔΗΝ, καθότι η αρχική πρόθεση της Κυβέρνησης όπως διατυπώθηκε στο σχέδιο Νόμου, ήταν να διαμορφωθεί στα 150 ευρώ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ υπ’ αρίθμ. 874/2018 της οποίας την περίληψη σας κοινοποιούμε ορίζει ότι το Επίδομα Προϊσταμένων Τμημάτων Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων θα πρέπει να καθορισθεί στα 290 ευρώ, όπως των άλλων Προϊσταμένων Τμημάτων με βάση τη συνταγματική αρχή της ισότητας.

Ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας την αναδρομική χορήγηση του επιδόματος από την ψήφιση του Νόμου 4354/2015 με Νομοθετική ρύθμιση.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου