Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Παραλύει ο χώρος της Υγείας την επόμενη Παρασκευή -Απεργία γιατρών στα νοσοκομεία και το ΠΕΔΥ

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Τα προβλήματα των γιατρών φαίνεται να τους...πνίγουν και οι ίδιοι αντιδρούν με το μόνο "όπλο" που τους έχει απομείνει και είναι η απεργία. Οι μεν νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) απεργούν την προσεχή Παρασκευή επειδή συζητείται στο ΣτΕ η υπόθεση για τα μισθολογικά τους, οι δε γιατροί του ΠΕΔΥ απεργούν πανελλαδικά το διήμερο προσεχούς Πέμπτης- Παρασκευής με πολλά αιτήματα...

Όπως ενημερώνει η ΟΕΝΓΕ, η συζήτηση για την τριτανακοπή (για την αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων στους γιατρούς και την λήψη αναδρομικών) θα διεξαχθεί κανονικά στις 5 Οκτωβρίου στις 9.30 το πρωί στο ΣτΕ. Για την Αττική η στάση εργασίας ορίστηκε 9 π.μ. με 15.00 μ.μ. με συγκέντρωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Καλούνται ως εικ τούτου οι Ενώσεις να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης.

Εξάλλου, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) ανακοίνωσαν ότι σήμερα αποφασίστηκε ομόφωνα η προκήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας για τις 4 και 5 Οκτωβρίου.

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ απεργούν με τα εξής αιτήματα:

-Την υπεράσπιση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ζητάμε την αναβάθμιση των ΚΥ με προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών και πλήρη λειτουργία των εργαστηρίων. Ζητάμε τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα Κ.Υ.

-Την πλήρη Επιστημονική, Μισθολογική και Εργασιακή εξομοίωση των γιατρών ΠΑΑ με τους γιατρούς του ΕΣΥ των Νοσοκομείων (Πρωινό ωράριο, συμμετοχή στη λειτουργία των Νοσοκομείων κλπ).

-Την κατάργηση της εκβιαστικής και παράνομης μετατροπής των συναδέλφων ΠΑΑ (Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής) σε οικογενειακούς γιατρούς.

-Την ανανέωση των συμβάσεων των Επικουρικών Ιατρών και την κάλυψη όλων των αναγκών της ΠΦΥ με αντίστοιχες ειδικότητες και την κάλυψη των Κ.Υ.

-ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – Καμία απόλυση συναδέλφων (τέλος του 2018 με το Νόμο Ξανθού).

-Την κατάργηση της εγκυκλίου που προβλέπει την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ΚΥ, που δεν εφημερεύουν μέχρι τις 21:00.

-Εφαρμογή της απόφασης του Στ Ε (μισθολόγιο) και στους Π.Α.Α. των Κ.Υ.

Όπως αναφέρουν από την την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) ο πρόεδρος Π. Ψυχάρης και ο γ.γ. Γ. Μπακούλας τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου