Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Αλλάζει το τοπίο των ιατρικών ειδικοτήτων- Διαβάστε το σχετικό ΦΕΚ

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Η σύσταση και μετονομασία ιατρικών ειδικοτήτων, ο καθορισμός του χρόνου και του περιεχομένου άσκησης για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας αναφέρονται σε ΦΕΚ που εκδόθηκε αλλάζοντας το τοπίο.


Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση με τίτλο «Σύσταση, μετονομασία ιατρικών ειδικοτήτων, καθορισμός χρόνου και περιεχομένου άσκησης για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας». Η εν λόγω υπουργική Απόφαση είχε αποσταλεί για δημοσίευση τον Μάιο του 2018, αλλά λόγω διαπίστωσης τυπικού κενού νομοθετικής εξουσιοδότησης πάγωσε και εστάλη εκ νέου μετά την ψήφιση της ανάλογης ρύθμισης από τη Βουλή.

Η απόφαση προέκυψε μετά από πολύμηνη διαβούλευση στο ΚΕΣΥ και εγκρίθηκε με Απόφαση της Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Η ρύθμιση αφορά σε 40 ιατρικές ειδικότητες, 3 ειδικότητες άλλων πτυχίων και 6 εξειδικεύσεις. Και αποτελεί το πρώτο βήμα στον εξορθολογισμό του άναρχου τοπίου των ιατρικών ειδικοτήτων 24 χρόνια μετά το Π.Δ 415/1994 κι ενώ έχουν συμβεί ριζικές αλλαγές στην ιατρική εκπαίδευση παγκοσμίως.

Σύντομα θα επακολουθήσουν επιπρόσθετα νομοθετήματα, προκειμένου η χώρα να αποκτήσει σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την ιατρική εκπαίδευση και συνεχιζόμενη δια βίου εκπαίδευση των γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου