Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο- ΔΗ.Κ.Ι. ΙΣΑ: Σε πορεία για τις εκλογές του Οκτωβρίου

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Τη δέσμευσή τους να παλέψουν για τα δίκαια αιτήματα του ιατρικού κλάδου, εξέφρασαν οι υποψήφιοι με το Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο - ΔΗ.Κ.Ι. - Ι.Σ.Α., στο πλαίσιο της χθεσινής τους συνάντησης.

Tη δέσμευσή τους να παλέψουν για τα δίκαια αιτήματα του ιατρικού κλάδου, για τον ασθενή και τη Δημόσια υγεία, εξέφρασαν οι υποψήφιοι με το Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο - ΔΗ.Κ.Ι. - Ι.Σ.Α., για τις εκλογές του ΔΣ, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΙΣΑ και των Εκλεκτόρων του ΠΙΣ, στο πλαίσιο της συνάντησής τους, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Γιώργος Πατούλης

Όπως επισημάνθηκε οι δράσεις, οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις της παράταξης- που έχει συμπληρώσει περισσότερα από 30 χρόνια στο τιμόνι του ΙΣΑ - υπήρξαν πολλαπλές και σε διαφορετικά επίπεδα και κατάφεραν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αποτρέποντας ιδιαίτερα δυσμενείς και σε κάποιες περιπτώσεις ,καταστροφικές εξελίξεις για τον ιατρικό κλάδο.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής της Παράταξης, τόνισε ότι πρόκειται για τις πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία του ιατρικού σώματος καθώς έχει να αντιμετωπίσει μια λαίλαπα εχθρικών και άδικων πολιτικών που απειλούν την επιβίωση των γιατρών και πλήττουν την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια.

«Η επιλογή των αγώνων και των κινητοποιήσεων αποτελεί μονόδρομο, για το Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο- ΔΗ.Κ.Ι. ΙΣΑ και θα συνεχιστεί και θα επιταθεί σε συνεργασία με Ιατρικούς Φορείς, Κοινωνικούς και Χρήστες Υγείας, όπως το πράττουμε μέχρι σήμερα.

Ως Παράταξη καταγγείλαμε τις αναρίθμητες στρεβλώσεις του Συστήματος Υγείας, με αγώνες, κινητοποιήσεις, καταλήψεις και αναρίθμητες δικαστικές προσφυγές. Μόνο την τετραετία που λήγει οι παρεμβάσεις μας υπερβαίνουν τις 1200 και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με την ίδια μαχητικότητα. Στόχος μας είναι η επαγγελματική και οικονομική επιβίωση των γιατρών της Αθήνας. Θα δώσουμε μάχη, για να δημιουργηθούν οι επαγγελματικές συνθήκες που θα βάλουν φραγμό ,στη μετανάστευση των γιατρών στο εξωτερικό που αποτελεί μεγάλη αιμορραγία για τη χώρα μας.»
Για το Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο - ΔΗ.Κ.Ι. - Ι.Σ.Α., ο αγώνας θα συνεχιστεί σε τρία μέτωπα:

-Δυναμική διεκδίκηση λύσεων, στα επιδεινωθέντα προβλήματα του ιατρικού κλάδου.

-Οργάνωση αρραγούς γραμμής άμυνας, ενάντια στη συνεχιζόμενη λαίλαπα, για να διατηρηθούν τα κεκτημένα ετών που με αγώνες κατοχύρωσε το Ιατρικό Κίνημα..

-Διασφάλιση της επαγγελματικής αξιοπρέπειας και της οικονομικής επιβίωσης των γιατρών της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔ.Ι.Μ. ΔΗ.Κ.Ι. – Ι.Σ.Α.

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχως δεν μας πειθουν διοτι δεν συγκρουσθηκαν ως οφειλαν ,ουτε διεκδικησαν στα σοβαρα τιποτα .Αποτελουν κλασικο παραδειγμα πεπερασμενου συνδικαλισμου που μονο προβληματα προκαλει στον κλαδο .Επειγοντως αλλαγη πολιτικης και επικεντρωση στα προβληματα των γιατρων ΚΑΙ ΜΟΝΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή