Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Ζορμπάς χτύπησε και το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας! Πλημμύρισαν όλοι οι χώροι

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Και Μονάδες Υγείας χτύπησε ο Ζορμπάς αφού το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας πλημμύρισε απ’ άκρη σ άκρη

Σοκ έπαθαν γιατροί, εργαζόμενοι αλλά και ασθενείς του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας όταν αντιλήφθηκαν ότι ο Ζορμπάς σάρωσε τη Μονάδα Υγείας, μην αφήνοντας τίποτε όρθιο.

Στο μάτι του Κυκλώνα βρέθηκαν όλοι οι χώροι του Κέντρου Υγείας αφού ο δεύτερος όροφος όπου βρίσκονται οι χώροι των γιατρών αλλά και κάποια ιατρεία γέμισαν νερά, έπιπλα άρχισαν να επιπλέουν ενώ όλοι οι τοίχοι έγιναν καταρράκτες καθώς το νερό της βροχής πέρασε μέσα στο κτίριο.
«Το νερό τρέχει μέσα στο κτίριο σαν να είμαστε έξω» περιγράφουν εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας στο HealthReport.gr.

Αιτία για τις ζημιές που υπέστη το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, η μισοτελειωμένη …μόνωση που είχε ξεκινήσει να κάνει εργολαβικό συνεργείο, αλλά δεν ολοκλήρωσε ποτέ με αποτέλεσμα να υπάρχει ελλιπής μόνωση στην ταράτσα και να εισρεύσει το νερό.

Επί τόπου βρέθηκε η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) προκειμένου να διαπιστώσει τις ζημιές που έχουν γίνει και να κριθεί εάν είναι κατάλληλο το κτίριο για να συνεχίσει τη λειτουργία της η Μονάδα ή όχι.

Πάντως αναμένονται και συνεργεία Μηχανικών προκειμένου να διαπιστώσουν τη στατικότητα που υπάρχει, δεδομένου ότι το νερό διαπέρασε όλους τους τοίχους, με τον δεύτερο όροφο του Κέντρου Υγείας να έχει μετατραπεί σε μικρό ποτάμι και ιατρικά εργαλεία και αντικείμενα να επιπλέουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημόσιες Μονάδες Υγείας πλημυρίζουν, γεγονός που δείχνει και τα κατασκευαστικά λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά ΦΩΤΟ από πρόσφατη πλημμύρα στο Νοσοκομείο Σωτηρία: «Εικόνες σοκ από το Νοσοκομείο «Σωτηρία» μετά τις πλημμύρες στην Αττική!»

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει καθαρισμός του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας αλλά και να κριθεί εάν και με ποιο τρόπο θα συνεχίσει τη λειτουργία του.

Να σημειωθεί ότι η Σαλαμίνα διαθέτει κοντά στους 40.000 μόνιμους κατοίκους οι οποίοι εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου