Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

500 ασθενείς την ημέρα εξυπηρετεί το Κ.Υ Λάρισας

Προβληματίζει η λήξη των συμβάσεων των ιατρών- με προσλήψεις μόνιμων η λύση

http://www.ert.gr

Προβληματισμό εκφράζει ο δ/ντης του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Λάρισας (πρώην ΙΚΑ, πρώην ΠΕΔΥ, επί της Ρούσβλετ) Βαγγέλης Γραντζής σχετικά με τις συμβάσεις των ιατρών που λήγουν. Ωστόσο επισημαίνει στην ΕΡΤ Λάρισας ότι το Κέντρο λειτουργεί πολύ καλά και εξυπηρετεί 500 με 600 ραντεβού την ημέρα!

Σήμερα έληξε η σύμβαση του γυναικολόγου, ωστόσο η μαστογραφία εξυπηρετείται από χειρουργό και το τεστ παπ απο το πολυ καλά οργανωμένο κυτταρολογικό τμήμα.

Διαδοχικά θα λήξουν οι συμβάσεις και άλλων ειδικοτήταν, όμως έχει ζητηθεί και τα νέα θα είναι καλά σύμφωνα με την ενημέρωση του κ.Γραντζή από το Υπ.Υγείας, αυξημένος αριθμός ιατρών για μόνιμη πρόσληψη. Μάλιστα και σε ειδικότητες που δεν υπηρχαν πριν στο ΠΕΔΥ. Εχουν ζητηθεί οφθαλμίατρος, ψυχίατρος, πνευμονολόγος, καρδιολόγοι, ορθοπαιδικοί και γυναικολόγοι.

Σύμφωνα με τον κ.Γραντζή αιτήθηκε την πρόσληψη 20 μόνιμων γιατρών για το Κ.Υ Λάρισας και αν τελικώς εγκριθούν έστω και οι μισοί θα μπορέσει το Κέντρο Υγείας να δουλέψει ικανοποιητικά.

Σε ότι αφορά το νέο θεσμό του οικογενειακού γιατρού, 2 υπάλληλοι στο Κ.Υ στη Ρούσβελτ εξυπηρετούν όσους ασφαλισμένους χρειάζονται βοήθεια στη διαδικασία της επιλογής παθολόγου-παιδιάτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου