Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Προς ενεργειακή αναβάθμιση στα Νοσοκομεία Ρίου, Αιγίου, Πύργου και ΚΨΥ Αγρινίου - Υποβλήθηκαν προτάσεις

Κοινωνία - Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Thebest.gr
Mετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς και την εξασφάλιση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος των αναγκαίων πόρων, η ενεργειακή αναβάθμιση των Μονάδων Υγείας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, με την υποβολή προτάσεων για τα Νοσοκομεία του Ρίου, του Πύργου, του Αιγίου και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγρινίου, προϋπολογισμού 10.000.000,00 ευρώ .

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, υπεβλήθησαν τέσσερα νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, οι προτάσεις των οποίων προβλέπεται να αξιολογηθούν και να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

«Σχεδιάσαμε, διασφαλίσαμε τους πόρους και μπαίνουμε σε τροχιά υλοποίησης. Η συνεργασία μας, για την προετοιμασία με την ΥΠΕ και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, είναι υποδειγματική», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας ότι «Η Υγεία, για εμάς, αποτελεί αποδεδειγμένα προτεραιότητα, τόσο για τις υποδομές όσο και για τον εξοπλισμό. Στο Πρόγραμμα 2007 – 2013, υλοποιήσαμε συνολικά 16 έργα, που ξεπερνούν τα 78 εκατ. ευρώ. Σήμερα, συνεχίζουμε με την ενεργειακή αναβάθμιση των μονάδων υγείας και την διάθεση ακόμη 2.200.000,00 ευρώ για εξοπλισμούς, που έχουν ήδη προκηρυχτεί και αναμένεται η υποβολή προτάσεων εντός του Σεπτεμβρίου».

Κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2007-2013 χρηματοδοτήθηκαν έργα και δράσεις στα νοσοκομεία όλης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, αναβαθμίστηκαν οι υποδομές στο Νοσοκομείο «ο Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, στο νοσοκομείο Παίδων Πατρών – Καραμανδάνειο, πραγματοποιήθηκε προμήθεια και εγκαταστάθηκε ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε το Πολυδύναμο Κέντρο Λεχαινών. Επίσης έγινε προμήθεια σημαντικού εξοπλισμού, όπως μαγνητικού τομογράφου, τηλεχειριζόμενου ακτινοσκοπικού συγκροτήματος κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου