Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

TOMY – «φαντάσματα» χωρίς γιατρούς και στέγη

Χωρίς τον απαιτούμενο αριθμό γιατρών αλλά και χωρίς στέγη προσπαθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υλοποιήσει των κυβερνητικό σχεδιασμό για τις ΤΟΜΥ τη στιγμή που περίπου 2.000 συμβάσεις γενικών ιατρών, παθολόγων και παιδιάτρων με τον ΕΟΠΥΥ έχουν ήδη λήξει. Οι εν λόγω γιατροί διενεργούσαν περίπου 5 εκ. επισκέψεις σε ασφαλισμένους ετησίως και – όπως όλα δείχνουν – αρνούνται να συνάψουν τις νέες συμβάσεις.

Γεωργία Σκιτζή - HealthWeb

Λιγότερο από 1.000 για 1 εκατ. Έλληνες

Συνυπολογίζοντας δε ότι η πρώτη προκήρυξη για τις ΤΟΜΥ απέδωσε 280 ιατρούς, ενώ η δεύτερη του Ιουνίου 220 ιατρούς –δηλαδή περίπου 500 ιατρούς, εύλογα καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι το σύνολο των οικογενειακών ιατρών είναι κάτι λιγότερο από 1.000 ιατροί για 11 εκ. Έλληνες! Για το λόγο αυτό οι υπεύθυνοι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ονοματίζουν ως «οικογενειακούς» τους ιατρούς από Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία και Μονάδες του πρώην ΙΚΑ – γεγονός ασυμβίβαστο με τα υπάρχοντα υπηρεσιακά τους καθήκοντα (καθημερινή λειτουργία, εφημερίες, κλπ). Αλλά και πάλι οι ιατροί δεν επαρκούν.

Χωρίς στέγη – φταίει …το Airbnb

«Το επόμενο διάστημα, με την νέα προκήρυξη που έχουμε κάνει για τις τοπικές μονάδες υγείας, θα έχουμε μια μεγαλύτερη δυνατότητα, με περισσότερους οικογενειακούς γιατρούς, να στελεχώσουμε τις δομές και να ενισχύσουμε αυτές που ήδη λειτουργούν. Και να ανοίξουμε επιπλέον» επιμένει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Και προσθέτει: «Υπάρχει και ένα πρόβλημα με τα διαθέσιμα κτήρια, που δυστυχώς θα ξέρετε και λόγω Airbnb, τουρισμού και λοιπά έχουμε μια δυσκολία αυτήν την περίοδο να βρούμε διαθέσιμα κτήρια και κρατικά, για τα οποία δεν είναι πάντα ευχερής η ανακαίνισή τους και η παραχώρησή τους και λοιπά. Αλλά και ιδιωτικά κτήρια. Πολλές φορές, δηλαδή, κάνουμε προσκλήσεις ενδιαφέροντος και δεν έχουμε ανταπόκριση».

26 σχόλια:

  1. Οι τουριστες βρε ζωον νοικαζουν διαμερισματα οχι χωρους για.....γυφΤΟΜΥ! Εκτος και αν ο τουριστας Ξανθοκηφηνας ψαχνει... ...διαμερισματα επισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και θα παραμεινουν αδειες οι ΤΟΜΥ απο νεους γιατρους και ουτε οι ιδιωτες πρωην ΕΟΠΥΥ γιατροι δεν προκειται να συμβληθουν με αποδοχες 1 ευρω μεικτα. Αρα ποιοι μενουν? Τα αγραμματα καυκασια γεροντια, οι λωποδυτες και οι φυσικα οι εξαθλιωμενοι.Ποιος νοημων λοιπον ασφαλισμενος θα εμπιστευτει την υγεια του ...σε απανταχου αθλίους και υπέργηρους γιατρους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ,ΤΑ ΚΑΥΚΑΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ_ΟΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΘΛΙΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΟΠΥΥ?

      Διαγραφή
    2. Οχι βεβαια συριζοστοστοκε 8.42 !

      Διαγραφή
    3. Λαβε υποψιν οτι μπορει να σε διαβαζουν και ασθενεις οποτε προσγειωσου και μην εκθετεις το κλαδο των ιατρων. Δε βριζουμε και δεν προσβαλλουμε εκτος και αν το παιζεις γιατρός και στη πραγματικοτητα δεν εισαι. Πραοτητα και ηρεμια. Καποτε θα γινεις και συ γιατρός των 80 ετων. Θα θελες να σε προσβαλλουν. Ενας παθολογος 50 ετων.

      Διαγραφή
    4. Στις ΤΟΜΥ έχει δουλειά.Να εξετάσει ο γιατρός,να ανοίξει φάκελο, να γράψει παραπεμπτικό για τη σωστή ειδικότητα κλπ κλπ.Επομένως οι απανταχού φυγόπονοι,άσχετοι,υπερφίαλοι, και καλοπερασάκηδες πρώην ΕΟΠΥΥ ,που αμοίβονταν 2000 € αβρόχοις ποσί τώρα μένουν με τα χέρια άδεια και κατηγορούν τους νέους, τους γέρους,τους λωποδύτες κλπ κλπ που μπήκαν στο σύστημα. Οσο ήταν εύκολα τα πράγματα,θέλαν να μπούν όλοι και άλλοι τόσοι.Τότε η αμοιβή των 2000 € ήταν καλή (αφού δεν τα δούλευαν) τώρα είναι ... εξευτελιστική!! (200 € λιγότερα)

      Διαγραφή
    5. Στις εικονικες γυφΤΟΜΥ δεν κινειται φυλλο συριζοστοκε 1.33 και υπαλληλακια για 2 χρονια δεν γινομαστε! Αν σας αρεσει! Οι 160000 επθσκεψεις ειναι σταγονα στον ωκεανο για οποιον αντιλαμβανεται τα μεγεθη! Και ολη την ΠΦΥ υπευθυνα και σοβαρα την εχουμε οι ιδιωτες συμβεβλημενοι και μη!

      Διαγραφή
  3. Και αυτοι οι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ιδιωτες, κατα πλεοψηφεια υπεργηροι 80-90 χρονων γεροντες και καποιοι νεοι που μπηκαν για χαβσλε και αρπαχτη,ουτε οι μισοι δεν θα μεινουν του χρονου...
    Γιατρος 10ετιας ιδιωτης, πρωην ΕΟΠΥΥ, πρωην ΤΕΒΕ με ανω των 3000 εγγεγραμενων ασφαλισμεων(πρωην ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ) στο (τοτε) πελατολογιο του,επιπλεον με ιδιοκτητο παλατι(ιατρειο), ειναι δυνατο να ταυτιστει με τους αποτυχημενους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαβε υποψιν οτι μπορει να σε διαβαζουν και ασθενεις οποτε προσγειωσου και μην εκθετεις το κλαδο των ιατρων. Δε βριζουμε και δεν προσβαλλουμε εκτος και αν το παιζεις γιατρός και στη πραγματικοτητα δεν εισαι. Πραοτητα και ηρεμια. Καποτε θα γινεις και συ γιατρός των 80 ετων. Θα θελες να σε προσβαλλουν. Ενας παθολογος 50 ετων.

      Διαγραφή
    2. Οταν γινω 80 ετων δεν θα τρωω το ψωμι των νεων με την προιστορικη μου Ιατρικη βλακομουτρο 10.21!

      Διαγραφή
  4. Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ?ΠΩΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ?ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΚΕΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ?ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣΑΡΕΣ ΕΙΣΤΕ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ Η ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτος δεν ειμαστε συριζοβλαμενο 9.10?

      Διαγραφή
    2. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΛΕΙΤΕ? ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ. ΓΙΑΤΙ ΦΑΝΗΚΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥς. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ.

      Διαγραφή
    3. ΗΛΙΘΙΕ 9:10 ΔΕΝ ΣΥΜΒΛΗΘΗΚΑΜΕ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?

      Διαγραφή
    4. Εμεις 9.10 ευεργετούμε το Δημόσιο,γιατι τοσα χρονια υπηρετουσαμε στον ΕΟΠΥΥ με μονο 10 ευρω μεικτα την επισκεψη. Κανονικα, 9.10 πρεπει να με πληρωνεις 5000 τον μηνα αναλογα με τισ σπουδες μου, οποτε χαρη σου κανω τοσα χρονια που δεχομαι να δω ασφαλισμενους με 10 ευρω μεικτα. Εαν δεν μπορεις να με πληρωσεις 5000, παρτε τα καυκασια γεροντια με 1 ευρω μεικτα να κανειε ιατρικη αφρικανικης χωρας. Ουτισυ αλλωσ η αμοιβη που προτεινει η κυβερνηση σου στους οικογενειακους γιατρους ειναι συμβατη με μια αθλια, τριτοκοσμοκη χωρα, οπως την εχετε καταντησει.

      Διαγραφή
    5. ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ, ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΘΕΤΙΚΑ Η ΑΠΝΗΤΙΚΑ,ΤΙΠΟΤΑ.ΑΛΛΑ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟΚΑΡΔΙ ΣΑΣ .ΚΡΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑΜΕΙΑΚΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ....

      Διαγραφή
    6. Εμαστε πετυχημενοι συριζοεμεσμα 7:31 και θα σχολιαζουμε ελευθερα οσο και αν σας ποναει! Κατα τα αλλα την κλαρινοσυμβαση σας σας την χωσαμε ξερεις......που και δουλευουμε ιδιωτικα!

      Διαγραφή
  5. Λεφτα για τους οικογενειακους γιατρους πρωην ΕΟΠΥΥ δεν υπαρχουν,αλλα λεφτα 25 εκατ.ευρω για να ξεκινησει το πρωταθλημα εδωσε ο Βασιλειάδης στις ομάδες...Κορόιδο Βααιλειαδη,αν νομιζεις οτι μονο εσυ θα τρως αστακό, εισαι γελασμενος,τα δηθεν περι κοινωνικης ευθυνης των γιατρων να τα πειτε σε καθυστερημενους, οχι σε μενα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ξεπεραστεί το πρόβλημα με τους χώρους σίγουρα θα υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους γιατρούς. Αρκεί να αντιμετωπίσει σθεναρά το υπουργείο το σαμποτάζ, που γίνεται από τους ιδιοκτήτες ακινήτων με σκοπό να αποτύχει το σύστημα. Φαίνεται ότι τα έχουν κάνει πλακάκια με τους γιατρούς! Το υπουργείο πρέπει να βρει τρόπο, να επιτάξει τους χώρους και να επιστρατεύσει τους γιατρούς, οι οποίοι αφού θα υπάρχουν χώροι, δεν θα έχουν μετά δικαιολογία να αρνουνται την είσοδό τους στις ΤΟΜΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρπα τωρα και 72 σεντσια συριζοχαφιε 12.18 και τρεχα για κανναβη!

      Διαγραφή
    2. Σατανικό..ουτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το σκεφτόταν! Οι γιατροί τα έκαναν πλακάκια με τους ιδιοκτήτες ακινήτων!Δεν νομίζω πια να ασχολείται κάνεις με τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ .Έχουμε καταλάβει....σκληρά ναρκωτικά.

      Διαγραφή
    3. Μάλλον κανείς πλάκα. Αν σοβαρολογείς πρέπει να σε δει γιατρος

      Διαγραφή
  7. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕ 12.18 ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΟΠΩΣ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Η Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ .ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ 3.000 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ .ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΥΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ.

      Διαγραφή
  8. Τι ψυχοφάρμακα παίρνεις 12.16? Το κρατος λες να επιτάξει χώρους και γιατρούς? Κανονικα εγω πρεπει να σε επιτάξω να μου δώσεις 5000 τον μηνα, αν θες να προσφερω υπηρεσίες στο παλατι μου.Εσυ βολεψου να ζησεις με το ξεροκόμματο σου μεροκαματο της κακομοιριάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕΣ ΑΣΤΑΚΟ ΕΤΡΩΓΕΣ?

      Διαγραφή