Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Μπόνους και διπλάσιο μισθό για γιατρούς και οδοντιάτρους που θα εργαστούν στους πρόσφυγες!

Έρχονται κίνητρα σε γιατρούς και οδοντιάτρους που θα εργαστούν σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας και ταυτοποίησης προσφύγων!

Health Report.gr

Τροπολογία, με την οποία δίνονται επιπλέον κίνητρα (οικονομικά και προϋπηρεσίας) σε γιατρούς και οδοντιάτρους που θα εργαστούν σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας και ταυτοποίησης προσφύγων μέσω του προγράμματος PHILOS II,κατέθεσε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Συγκεκριμένα, όλοι οι γιατροί και οι οδοντίατροι που εργάζονται σε εγκαταστάσεις προσφύγων, θα λαμβάνουν τον διπλάσιο μισθό του ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου και επιπλέον 400€ (επίδομα αγόνου) θα λαμβάνουν όσοι εργάζονται στις παραμεθόριες περιοχές της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου, της Κω, της Λέρου και του Έβρου.

Οι ειδικευμένοι ιατροί και οδοντίατροι που εργάζονται στα Νοσοκομεία και στις δημόσιες δομές του Ε.Σ.Υ., θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του Επιμελητή Β΄, που ανέρχεται σε 280 € μεικτά και οι άνευ ειδικότητας το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του ειδικευόμενου ιατρού, που ανέρχεται σε 230 €.

Επιπλέον, χορηγούνται και τα λοιπά επιδόματα που προβλέπονται στις κείμενες διατάξεις του ειδικού ή ενιαίου μισθολογίου (όπως οικογενειακό, μεταπτυχιακών σπουδών κλπ.).

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό ότι η υπηρεσία στο πρόγραμμα αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία στο ΕΣΥ, για το ειδικευμένες ιατρούς, χωρίς την υποχρέωση να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Για τους ιατρούς άνευ ειδικότητας, η παροχή υπηρεσιών στο πρόγραμμααναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου.

2 σχόλια:

  1. Ξέροντας πολύ καλά τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι θα τους πληρώσει με ...voucher!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λεφτα λοιπον υπαρχουν! Αλλα οχι για τον Ελληνα ασφαλισμενο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή