Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατρός από τη Νιγηρία σε χωριό χωρίς να γνωρίζει ελληνικά… Η απάντηση του υπουργού Υγείας

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Συνέβη στο Νομό Λαρίσης και είναι πέρα για πέρα αλήθεια! Τοποθέτησαν στο περιφερειακό ιατρείο Νιγηριανό γιατρό ο οποίος δεν γνώριζε ελληνικά ώστε να συνεννοηθεί στοιχειωδώς με τους ντόπιους. Και μέσα σε λίγες ημέρες -βέβαια- τον μετέθεσαν! Το αποτέλεσμα είναι η θέση του αγροτικού γιατρού να χηρεύει...

Το συμβάν προκαλεί αντιδράσεις με τον βουλευτή Μάξιμο Χαρακόπουλο να εκπλήσσεται παίρνοντας μια απάντηση που δεν περίμενε, στην Ερώτηση που κατέθεσε για την κενή θέση στο αγροτιτικό ιατρείο της περιοχής.

Το ιστορικό

Ο κ. Χαρακόπουλος βρέθηκε σε ορεινά χωριά της Ελασσόνας στη Λάρισα, μεταξύ αυτών και στην Τσαπουρνιά, χτισμένη σε υψόμετρο 920μ. στις πλαγιές του Αμάρμπεη. Οι ελάχιστοι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Εκεί ο βουλευτής έγινε αποδέκτης παραπόνων λόγω της έλλειψης αγροτικού γιατρού, που σε συνάρτηση με την απόσταση από το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, δυσκόλευε τη ζωή των κατοίκων.

Λίγες ημέρες μετά, ο βουλευτής έφερε το θέμα στη Βουλή και πήρε την απάντηση- έκπληξη! Η θέση στην Τσαπουρνιά είχε καλυφτεί από γιατρό Υπηρεσίας Υπαίθρου (αγροτικό), ο οποίος ήταν νιγηριανής εθνικότητας και δεν γνώριζε την Ελληνική γλώσσα. Γι’ αυτό και μετακινήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας!

Διαβάστε την απάντηση του υπουργού:


3 σχόλια:

  1. Σε ποια χώρα του κόσμου προσλαμβάνεται κρατικός γιατρός, που δεν γνωρίζει τη γλώσσα του τόπου; Έλεος! Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει ισοπεδώσει όλα. Κι εκεί που μετατέθηκε δηλαδή σε ποια γλώσσα θα συνεννοείται με τους ασθενείς; Άντε να χαθείτε βλαμμένοι του υπουργείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως δεν στειλανε τον Νιγηριανο στις ΤΟΜΥ παρεα με τα καυκασια γεροντια? Ετσι θα γιατρεψετε τον κοσμο ρε κοπρίτες? Με απανταχου δυστυχισμενους και πρωτόγονους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. igo doctor nigeria bangoko syriza psifizei. medical no no but ohi den kriazete xeri .Mono alex kalo antropo africa loves him .Igo work pedi tomy mathei greek bgali money much money kai meta nigeria my village voodoo .

    ΑπάντησηΔιαγραφή