Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Έρχεται ρευστό για διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια από τα ασφαλιστικά ταμεία! Τι συμφωνήθηκε με τον ΕΦΚΑ

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Ρευστό από τα παλαιά χρέη των ασφαλιστικών ταμείων πριν την ενσωμάτωσή τους στον ΕΟΠΥΥ αναμένεται να δουν σύντομα τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια.

Τουλάχιστον αυτές είναι οι δεσμεύσεις της Διοίκησης του ΕΦΚΑ με την οποία συναντήθηκαν εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ). Ο κλάδος συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Ταμείου καθώς ανέμενε την πλήρη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο τέλος Αυγούστου. Κάτι που βέβαια δεν έγινε.

Και τα χρήματα αυτά φυσικά πολλά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια τα περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού αν σκεφτεί κανείς σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκονται πολλά από αυτά. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Καταρρέουν τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια! Στον αέρα οι ασθενείς»

Πάντως σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ το πρόβλημα δημιουργήθηκε με την ενταλματοποίηση των οφειλών που ετέθη από την πλευρά των επιτρόπων (πάρεδροι) λόγω παρέλευσης της 5ετίας και ως εκ τούτου διαγραφής της οφειλής για όσους δεν είχαν φροντίσει να προσφύγουν δικαστικά για την ακύρωση της παραγραφής.

Γι αυτό και σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ η κυβέρνηση θα φέρει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου νομοθετική ρύθμιση η οποία θα θεραπεύει αυτό το κώλυμα και ως εκ τούτου θα προχωρήσουν όλες οι πληρωμές, ούτως ώστε η μία μετά την άλλη να εξοφλείται με γοργό ρυθμό.

Παράλληλα οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εξεταστεί και να συμπεριληφθεί στο ίδιο νομοσχέδιο η άρση των απαιτήσεων του ΤΣΑΥ για πρόστιμα και προσαυξήσεις που αφορούν στους συμψηφισμούς των οφειλών μεταξύ των παρόχων και του εν λόγω ασφαλιστικού ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου