Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

«Έξοδος» από το σύστημα υγείας για εκατοντάδες υγειονομικούς


Αποτέλεσμα εικόνας για ιατροι

Συντάκτης: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Κατά εκατοντάδες έχασαν το τελευταίο διάστημα την εργασία τους υγειονομικοί διαφόρων ειδικοτήτων, που παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε δημόσιες δομές υγείας και προσφυγικά camps, με δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι απολύσεις έγιναν μόλις δύο ημέρες πριν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την «έξοδο από τα Μνημόνια», επιδεινώνοντας τις ήδη μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Ενδεικτικά στο Ασκληπιείο Βούλας απολύθηκαν 18 υγειονομικοί που εργάζονταν από το Φεβρουάριο 2017.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται καθημερινά οι απολύσεις επικουρικών γιατρών ενώ το επόμενο διάστημα κινδυνεύουν με απόλυση χιλιάδες ακόμη υγειονομικοί διαφόρων εργασιακών «ταχυτήτων» (επικουρικοί, μπλοκάκια, μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ) που καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος των ελλείψεων αυτών.

»Για όλους αυτούς τους συναδέλφους μας, ο υπουργός Υγείας απέρριψε επανειλημμένα το αίτημα για μονιμοποίηση τους. Για να δικαιολογήσει την άρνηση του, προφασίστηκε τα εμπόδια στη μονιμοποίηση που βάζουν το άρθρο 103 του Συντάγματος (που είχε ψηφίσει και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ) και του πρόσφατου Νόμου (που ψήφισε στις 15 Ιανουαρίου η συγκυβέρνηση)» σχολιάζει η Γραμματεία Υγείας-Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. »Ταυτόχρονα, παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί «εκδίωξης των εργολάβων», οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν να θησαυρίζουν, εκμεταλλευόμενες χιλιάδες εργολαβικούς συναδέλφους μας σε δεκάδες δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας» προσθέτει κι επικρίνει την κυβέρνηση για την επέκταση της ελαστικής απασχόλησης σε βάρος των μόνιμων προσλήψεων.

1 σχόλιο:

  1. Δεν πειραζει, υπαρχουν τα καυκασια γερόντια τα αγραμματα και αξιολυπητα γερόντια, που μπηκαν οικογενειακοι γιατροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή