Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Άρχισαν οι αποχωρήσεις επικουρικών γιατρών από ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας!

Δευτέρα 3 Σεπτέμβριος 2018
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Άρχισαν να αποχωρούν από Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ αλλά και από Κέντρα Υγείας επικουρικοί γιατροί

Και αυτό διότι δεν ανανεώθηκε η θητεία τους η οποία έληγε στο τέλος Αυγούστου.

Και το ζήτημα είναι πως το επόμενο διάστημα και σταδιακά έως το τέλος του χρόνου, λήγουν οι περισσότερες συμβάσεις που έχουν επικουρικοί γιατροί με το δημόσιο σύστημα, με συνέπεια να κινδυνεύει η ορθή λειτουργία των Μονάδων Υγείας.

Πάντως τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών είχαν διαμηνύσει εδώ και καιρό στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι η μη ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στο σύστημα.

Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αναμένεται να ανανεώσει τις συμβάσεις των ήδη υπαρχόντων επικουρικών γιατρών αλλά να προχωρήσει σε άλλες συμβάσεις με άλλους γιατρούς.

Άλλωστε και το ΣτΕ απεφάνθη πως οι παρατάσεις των συμβάσεων πέραν των 24 μηνών είναι παράνομες γι αυτό και πολλοί επικουρικοί γιατροί αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μισθοδοσία τους.

Το υπουργείο Υγείας πάντως προτίθεται να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών με το νέο έτος και λίγο πριν …την προεκλογική περίοδο. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Ετοιμάζονται μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ μέχρι τον Μάιο! Όλη η διαδικασία»

Μάλιστα από την οδό Αριστοτέλους διαμηνύεται ότι με την πρόσληψη μόνιμων γιατρών θα δημιουργηθεί «χώρος» για πρόσληψη και νέων επικουρικών που θα καλύψουν βασικές ανάγκες.

7 σχόλια:

  1. Καιρός ήταν. Να μπει και κσνένας άλλος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι να προκοψει και αυτος. Να καλοπαντρευτει, να ξεπληρωσει τα δανεια του, να ζησει την οικογενεια του και ολα αυτα για ποσο χρονο?? Μεσοβεζικες λυσεις που ανακυκλωνουν την ανεχεια και τροφοδοτουν το παλαιοκομματικό συστημα. Κανενας ουσιαστικός εξορθολογισμος (κοψαμε τις πανες και δινουμε τα χημειοθεραπευτικα πανακριβα φαρμακα σα καραμελες)και καμμια αξιοπρεπη διαχειρηση του ιατρικου προσωπικου που υπαρχει στη χωρα και που αναγκαζεται να φυγει στο εξωτερικό.

      Διαγραφή
  2. Και τι να το κάνει ο άλλος αν είναι να μπει μόνο για 24 μήνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και να φυγουν εξω οι υπαρχωντες γιατροι ωστε σε 2-3 χρονια να μην υπαρχει κανενας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεστε τι θα παθουν οσοι κανουν συμβαση με τον εοπυυ σαν οικογενειακοι σε 2 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ποιο λογο ο επικουρικός επιμελητής παίρνει τα ίδια μόρια προυπηρεσίας με τον ειδικευόμενο σε παράταση; Εχουν την ίδια ευθύνη στην εφημερία και στα καθημερινά καθήκοντα;;Επισης για ποιο λόγο ο επικουρικός δεν μπορει να δηλώσει σε λίστα επικουρικών ενώ ο ειδικευόμενος σε παράταση που έχει πάρει ειδικότητα και γραφει τα ιδια μόρια μπορεί;Είναι δίκαιο;λογικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδη εχω φιλο μου επικουρικο γιατρο σε κεντρο υγειας. Η συμβαση του ειναι μεχρι 19 γεναρη του 2019 οπου κλεινει το 24μηνο. Με τα μεχρι τωρα δεδομενα δεν υπαρχει δυνατοτητα επιπλεον παρατασης ετσι δν ειναι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή