Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Θα καεί το …πελεκούδι στη φετινή ΔΕΘ- Ήδη πρώτη στο «χορό» μπήκε η ΠΟΕΔΗΝ

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) άνοιξε τον... χορό των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ. Και σήμερα έπεται δυναμική συνέχεια...

Στη πορεία των εργαζομένων- μελών της στα δημόσια νοσοκομεία που ξεκίνησε από την είσοδο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, ένταση επικράτησε έξω από το ΥΜΑΘ, όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν την πύλη του υπουργείου με τα ΜAΤ να τους απωθούν χωρίς να κάνουν χρήση χημικών.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ο επικεφαλής αστυνομίας τους ενημέρωσε ότι η κ. Νοτοπούλου απουσιάζει και ότι μόνο 3 από τους εκπροσώπους των διαδηλωτών θα μπορούσαν να περάσουν για να συναντήσουν εκπρόσωπο του υπουργείου ο κ. Γιαννακό. Τότε μέλη της ΠΟΕΔΗΝ αντέδρασαν λέγοντας ότι θέλουν να συναντήσουν τον νόμιμο εκπρόσωπο του υπουργείου και όχι κάποιον απλό υπάλληλο και ακολούθησε η ένταση.

Τελικά, η ένταση αποκλιμακώθηκε όταν επικοινώνησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος ενημέρωσε ότι θα φτάσει άμεσα στο κτήριο προκειμένου να συναντηθεί με 5 εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ.

Επί ποδός βρέθηκαν όλες οι δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ στην πόλη έχουν μετακινηθεί αστυνομικοί από την Αθήνα και άλλες περιοχές. Στην επιχείρηση ασφάλειας εξάλλου, συμμετέχουν περίπου 5.000 αστυνομικοί, ένα ελικόπτερο, σκάφη του Λιμενικού, και πράκτορες του FBI και της CIA καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η τιμώμενη χώρα.
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

Τέσσερις είναι οι κυριότερες συγκεντρώσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα Σάββατο:

-Στο Άγαλμα του Βενιζέλου θα ξεκινήσει στις 18:00 η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ).

-Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ έχει προγραμματισθεί την ίδια ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους.

-Μία ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσε, στην πλατεία Καμάρας, η προσέλευση ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο.

-Όσοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν, στις 19:00 το απόγευμα, έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου