Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ρ.Σπυρόπουλος: "Υπάρχουν ακόμα κυκλώματα που λυμαίνονται το ΙΚΑ"




Την ύπαρξη παραβατικών συμπεριφορών και σήμερα στο ΙΚΑ, αποκάλυψε ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Καταθέτοντας στη δίκη για την υπόθεση διασπάθισης μεγάλων χρηματικών ποσών στο ΙΚΑ Καλλιθέας, ο κ. Σπυρόπουλοs...

...τόνισε στο δικαστήριο ότι η συγκεκριμένη υπόθεση τραυμάτισε το ασφαλιστικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Σπυρόπουλου, η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της μεγάλης υπόθεσης διασπάθισης δημόσιου χρήματος στο ΙΚΑ Καλλιθέας- η οποία φέρεται να ζημίωσε τον ασφαλιστικό φορέα κατά 11 εκατ. ευρώ- άρχισε όταν διαπιστώθηκε ότι είχε χορηγηθεί επίδομα μητρότητας για 8η συνεχή φορά σε ασφαλισμένη. Όπως προκύπτει μάλιστα από την έκθεση ελέγχου που παραδόθηκε στις 20/11/2012 οι μη σύννομες παροχές που εγκρίθηκαν ανέρχονται σε σε 7.991 και αφορούν σε 1.213 ασφαλισμένους ενώ η μέχρι τώρα ζημιά υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 11 εκ ευρώ.

Ακόμη, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε στο δικαστήριο πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται ήδη στα ίχνη εξιχνίασης και άλλων παραβατικών συμπεριφορών ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως « η χρονική περίοδος που κάποιος αμέριμνα μπορούσε να παραβατεί στο Δημόσιο έχει τελειώσει».

Στο εδώλιο για το μεγάλο σκάνδαλο απάτης στο ΙΚΑ Καλλιθέας κάθονται συνολικά οκτώ άτομα, έξι γυναίκες υπάλληλοι του συγκεκριμένου υποκαταστήματος και οι σύζυγοι δυο εξ αυτών. Στη δίκη παρίσταται ως πολιτική αγωγή το ΙΚΑ διεκδικώντας αποζημίωση 11 εκατ. ευρώ για τη ζημία που υπέστη, καθώς και 5 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη.
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι κατά περίπτωση σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εγκληματική, πλαστογραφία, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και απάτη.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα φέρονται να χορηγούσαν πλαστά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις, αλλά και ασφαλιστικές ενημερότητες σε πρόσωπα που δεν τα δικαιούνταν. Η δράση τους αφορούσε στη περίοδο 2003-2012.

www.trelokouneli.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου