Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Στους δρόμους βγήκαν γιατροί στην Ιταλία για τις περικοπές δαπανών στην υγείαΧιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές βγήκαν τη Δευτέρα στους δρόμους και πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας σε όλη την Ιταλία διαμαρτυρόμενοι εναντίον των περικοπών στο σύστημα υγείας από την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα.

Νοσοκόμοι, που έλαβαν μέρος σε τετράωρη στάση εργασίας, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, με σημαίες και ζητώντας να δοθούν περισσότεροι πόροι για την υγεία.

«Θέλουμε να προασπίσουμε μια δημόσια υπηρεσία που γίνεται όλο και πιο φτωχή, τόσο που πλέον δεν είναι σε θέση να εξασφαλίζει σωστή φροντίδα για τους πολίτες» υπογράμμισε ο Μάσιμο Κότσα, επικεφαλής του τμήματος της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας CGIL για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Ο ίδιος τόνισε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας της Ιταλίας έχει φτάσει στα «όρια της επιβίωσης» λόγω των περικοπών δαπανών και του παγώματος των μισθών, που προέκυψαν από τις πολιτικές λιτότητες της κυβέρνησης.

Χιλιάδες επεμβάσεις και προγραμματισμένα ραντεβού ασθενών αναβλήθηκαν εξαιτίας της στάσης εργασίας, πάντως οι πρώτες βοήθειες και οι κλίνες σε εντατικές δεν επηρεάστηκαν, σύμφωνα με τη CGIL.

Η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα πασχίζει να βρει πεδία για περισσότερες περικοπές δαπανών, ώστε να μειώσει τους φόρους προκειμένου να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα και να υπάρξει ανάπτυξη.

www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου