Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τα νοσοκομεία κινδυνεύουν από την (εγ)κατάληψη και όχι από τους αγώνες των εργαζομένων κ. Γεωργιάδη

Μια ακόμα προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας φαίνεται ότι επιχείρησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης δηλώνοντας ότι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία σχεδιάζουν να τα καταλάβουν. Η προσπάθεια αυτή συνοδεύτηκε και από άλλα επικοινωνιακά τρυκ όπως προσκλήσεις διαλόγου προς τους εργαζόμενους αλλά και εκτιμήσεις για το μέγεθος της σημερινής κινητοποίησης.

Βεβαίως οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και δεν πρόκειται ούτε να αναστείλουν τη λειτουργία Νοσοκομείων, ούτε βεβαίως να τα οδηγήσουν σε ξαφνικό θάνατο, όπως σχεδιάζει με ιδιαίτερο ζήλο ο κ. Γεωργιάδης και η μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Βρίσκονται μέσα στα Νοσοκομεία, ακόμα και όταν αγωνίζονται και απεργούν, με προσωπικό ασφαλείας για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, που η μνημονιακή κυβέρνηση την οποία ο ίδιος υπηρετεί τους αδιαφορούν για τις ανάγκες τους σε υπηρεσίες υγείας.

Αυτό που δεν είπε ο κ. Γεωργιάδης είναι ότι τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν κινδυνεύουν από καταλήψεις των εργαζομένων αλλά από την εγκατάλειψη και τη συρρίκνωση εξαιτίας τω πολιτικών που εφαρμόζει η Κυβέρνηση κατ’ εντολή των τροϊκανών.

Σύντομα όμως θα αντιληφθεί τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και η μνημονιακή κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν ούτε τους «θανάτους» νοσοκομείων ούτε οι ίδιοι να οδηγηθούν σαν «πρόβατα επί σφαγή».

Ίσως μάλιστα έρθει και η ώρα προκειμένου ο ίδιος και η συγκυβέρνηση να προβούν σε εγ(κατάληψη) του σκάφους, που με την πολιτική τους το οδηγούν στα βράχια και το «πλήρωμα» στο βυθό. YGEIONOMIKOI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου