Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Πέντε πρωτόκολλα συνταγογράφησης από το Σεπτέμβριο
Την ανάπτυξη και εφαρμογή πέντε Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων Συνταγογράφησης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο συζήτησαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδη, με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΦ Μαρία Σκουρολιάκου σε συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας.

Η αντιπρόεδρος του ΕΟΦ ενημέρωσε τον υπουργό για την πορεία του έργου, με την επισήμανση ότι ήδη έχουν παραδοθεί στην ΗΔΙΚΑ τα πρώτα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης, προκειμένου να ενσωματωθούν άμεσα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Πρόθεση του ΕΟΦ, με την συνεργασία της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, των Ομάδων Εργασίας του ΕΟΦ και των Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών, είναι να παραδοθούν και να τεθούν σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης τουλάχιστον πέντε θεραπευτικών κατηγοριών.

‘Τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης, ως οδηγίες ορθής συνταγογράφησης και βέλτιστης κλινικής πρακτικής, μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο αναφοράς για τις θεραπευτικές αποφάσεις των ιατρών, καθώς επίσης και εργαλείο ελέγχου της ορθολογικής χρήσης των φαρμάκων, με συνακόλουθο τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, προς όφελος του ασθενή’, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

www.iatronet.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου