Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΦ για την ανάπτυξη και εφαρμογή των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων Συνταγογράφησης




Γραφείο Τύπου Υπουργού

Αθήνα, 29 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΦ για την ανάπτυξη και εφαρμογή των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων Συνταγογράφησης.

Σε συνάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΦ, κ. Μαρία Σκουρολιάκου, τέθηκαν αρκετά ζητήματα όπως η ανάπτυξη και εφαρμογή των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων Συνταγογράφησης.

Η αντιπρόεδρος του ΕΟΦ ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την πορεία του έργου, με την επισήμανση ότι ήδη έχουν παραδοθεί στην ΗΔΙΚΑ τα πρώτα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης, προκειμένου να ενσωματωθούν άμεσα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Πρόθεση του ΕΟΦ, με την συνεργασία της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, των Ομάδων Εργασίας του ΕΟΦ και των Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών, είναι να παραδοθούν και να τεθούν σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης τουλάχιστον πέντε θεραπευτικών κατηγοριών.

Τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συνταγογράφησης, ως οδηγίες ορθής συνταγογράφησης και βέλτιστης κλινικής πρακτικής, μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο αναφοράς για τις θεραπευτικές αποφάσεις των ιατρών, καθώς επίσης και εργαλείο ελέγχου της ορθολογικής χρήσης των φαρμάκων, με συνακόλουθο τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, προς όφελος του ασθενή.

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου