Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Νέα μέτρα στο ΕΣΥ δια χειρός Γερμανών! Τι οδηγίες θα δώσουν για νοσοκομεία -ΕΟΠΥΥ
Συμβουλές και συστάσεις για τη βελτίωση του ΕΣΥ, των νοσοκομείων αλλά και του ΕΟΠΥΥ δίνει πλέον και επίσημα η Γερμανική κυβέρνηση στην ελληνική.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Η συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ Γερμανικού και ελληνικού υπουργείου Υγείας για την ανασυγκρότηση του τομέα της Υγείας με τη συμμετοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αρχίζει σταδιακά να υλοποιείται.
Το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών περιλαμβάνει ουσιαστικά την παρουσία Γερμανών ειδικών στο ΕΣΥ προκειμένου να βελτιωθούν οι ελληνικές παρεχόμενες υπηρεσίες με τις απαραίτητες περικοπές φυσικά.

Ο Γερμανός Υπουργός Υγείας Daniel Bahr ως ...επικεφαλής του συγκεκριμένου τομέα όπως αποσαφηνίζεται από τον ίδιο επιβεβαιώνει ότι θα ληφθούν επιπλέον μέτρα στο ΕΣΥ: "H περαιτέρω αποτελεσματικότητα θα εξαρτηθεί ουσιωδώς από την άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να βοηθηθεί το σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού το συντομότερο δυνατό. Η επίτευξη δομικών και διαχρονικών μεταρρυθμίσεων είναι προς το συμφέρον του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον θα διοχετευθεί μέσω της διαρκούς στενής συνεργασίας και της έμπρακτης υποστήριξης του Ελληνικού Task Force στις μεταρρυθμίσεις".

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Daniel Bahr σε παλαιότερη συνάντησή του με τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο

Ο Γερμανός αξιωματούχος υπογραμμίζει ακόμη ότι η ελληνική πλευρά είναι αυτή που επιδίωξε τη διεύρυνση της συνεργασίας και πλέον περιλαμβάνει περισσότερους τομείς.
Ειδικότερα δια χειρός Γερμανίας θα πάρουμε:
- Παροχή συμβουλών για την εισαγωγή ενός ολοκληρωμένου συστήματος τιμολόγησης στα νοσοκομεία
- Μεταρρυθμιστικά μέτρα στον τομέα της διοίκησης νοσοκομείων
- Παροχή συμβουλών για τη διαμόρφωση τιμών και την αποζημίωση δαπανών φαρμάκων
- Διεύρυνση του τομέα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων στο ευρύτερο πεδίο της ηλεκτρονικής παροχής υπηρεσιών υγείας
- Αναδιοργάνωση του εθνικού ασφαλιστικού φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας «ΕΟΠΥΥ» και των συνδεδεμένων με αυτόν δομών για τη εκ νέου οργάνωση της ασφάλισης υγείας
- Βασική περίθαλψη
- Δημόσια υγεία
- Τουρισμός υγείας

Όλα τα μέτρα που θα προωθηθούν με τη σφραγίδα των στελεχών της Γερμανίας θα παρακολουθούνται από ειδική ομάδα συντονισμού η οποία και θα ελέγχει την πορεία των έργων. Η συντονιστική επιτροπή μαζί με τις ομάδες εργασίας που θα δημιουργηθούν θα συνεδριάζουν σε τακτικά χρονικά διαστήματα από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά.

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου