Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

''Εισβολή'' των Γερμανών και στο χώρο της Υγείας
Την ικανοποίηση του εκφράζει το Υπ Υγείας της Γερμανίας για τις ανατροπές που προωθεί το Ελληνικό Υπουργείο στο χώρο της υγείας σε συνεργασία με τους Γερμανούς «επικυρίαρχους».

Οι Γερμανοί ξανάρχονται, ως κατακτητές όχι με τα όπλα αλλά ως επικυρίαρχοι επιβάλοντας τις πολιτικές που ευνοούν τις δικές τους επιχιερηματικούς κολοσούς στο χώρο της υγείας και οδηγόντας το ελληνικό σύστημα υγείας στην ιδιωτικοποίηση καταστρέφοντας τις δημόσιες δομές υγείας

Δείτε πως παρουσιάζει το θέμα η ιστοσελίδα enikos.gr

Το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας με επίσημη ανακοίνωσή του κάνει λόγο για πρόοδο η οποία έχει πραγματοποιηθεί στο χώρο της Υγείας και εκφράζει την ικανοποίησή του για τη βούληση της Κυβέρνησης μετά και τον πρόσφατο ανασχηματισμό να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός κρίσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αυτή την εβδομάδα τέθηκε σε ισχύ συμφωνία μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Υγείας και του Διεθνή Οργανισμού Υγείας (WHOEuropa) για την ενίσχυση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων υγείας της πρωτοβουλίας «Υγεία σε Κίνηση» για τα έτη 2013-2015.

Υπό την ιδιότητά του ως επικεφαλής στον εν λόγω τομέα (Domain Leader), το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας (της Γερμανίας) συντόνισε και προώθησε τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας στην Ελλάδα και προετοίμασε ουσιωδώς την υπογραφή του συμβολαίου. Έτσι είχε υπογραφτεί ήδη τον Απρίλιο 2012 το μνημόνιο συνεργασίας (εν συντομία MoU)».

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Daniel Bahr είπε: «Συγχαίρουμε την ελληνική κυβέρνηση για την υπογραφή αυτής της σημαντικής συμφωνίας. Ενισχύει τη σθεναρή βούλησή της για μεταρρυθμίσεις μετά και τον ανασχηματισμό της 25ης Ιουνίου 2013. Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας παρέχει στην ελληνική κυβέρνηση καθώς και στον WHO/Europa (Διεθνή Οργανισμό Υγείας) την αμέριστη υποστήριξή του ως επικεφαλής στον εν λόγω τομέα (Domain Leader). H περαιτέρω αποτελεσματικότητα θα εξαρτηθεί ουσιωδώς από την άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να βοηθηθεί το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού το συντομότερο δυνατό. Η επίτευξη δομικών και διαχρονικών μεταρρυθμίσεων είναι προς το συμφέρον του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον θα διοχετευθεί μέσω της διαρκούς στενής συνεργασίας και της έμπρακτης υποστήριξης του Ελληνικού Task Force στις μεταρρυθμίσεις.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας η συνεργασία διευρύνθηκε σύμφωνα με την επιθυμία της Ελληνικής Κυβέρνησης και περιλαμβάνει πλέον τους ακόλουθους νέους και μείζονος προτεραιότητας τομείς συνεργασίας:

- Παροχή συμβουλών για την εισαγωγή ενός ολοκληρωμένου συστήματος τιμολόγησης στους σταθμούς νοσηλείας.

- Μεταρρυθμιστικά μέτρα στον τομέα της διοίκησης νοσοκομείων.

- Παροχή συμβουλών για τη διαμόρφωση τιμών και την αποζημίωση δαπανών φαρμάκων.

- Διεύρυνση του τομέα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων στο ευρύτερο πεδίο της ηλεκτρονικής παροχής υπηρεσιών υγείας.

- Αναδιοργάνωση του εθνικού ασφαλιστικού φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας «ΕΟΠΥΥ» και των συνδεδεμένων με αυτόν δομών για τη εκ νέου οργάνωση της ασφάλισης υγείας.

- Βασική περίθαλψη.

- Δημόσια υγεία.

- Τουρισμός υγείας.

Η υπογραφή της συμφωνίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο θεμέλιος λίθος της συνεργασίας. Σηματοδοτεί την αρχή της εφαρμογής μέτρων για διαχρονικές, δομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν καθυστερήσει για περισσότερα χρόνια.

Για την εφαρμογή μεμονωμένων πρότζεκτ είναι απαραίτητη η διαμόρφωση διοικητικών δομών. Υπάρχουν νέες ομάδες εργασίας («Υπο-επιτροπές»), όπως επίσης μία συντονιστική επιτροπή («Επιτροπή Στήριξης Μεταρρυθμίσεων Υγείας»), οι οποίες συνέρχονται τακτικά κάθε μήνα από την 17η Σεπτεμβρίου 2012. Τη στιγμή που οι ομάδες εργασίας προωθούν την εφαρμογή των μεμονωμένων πρότζεκ και μέτρων σύγκλισης, η συντονιστική επιτροπή είναι υπεύθυνη για την αποτελεσματική εφαρμογή των σκοπούμενων μεταρρυθμίσεων».

YGEIONOMIKOI.GR

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου