Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα μετακινηθούν και γιατροί στα νοσοκομεία!


Μπορεί το ιατρικό προσωπικό να μην μπει σε καθεστώς κινητικότητας, πολλοί γιατροί όμως θα αλλάξουν θέση εργασίας, όπως προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Εσωτερικές μετακινήσεις και γιατρών αναμένεται να υπάρξουν το επόμενο διάστημα καθώς ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως το ιατρικό προσωπικό μπορεί να μην μπει σε κινητικότητα και κατ επέκταση σε διαθεσιμότητα, αλλά θα μετακινηθεί εσωτερικά στα νοσοκομεία. 

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι σε καθεστώς κινητικότητας θα μπούνε μόνο νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό και συμπλήρωσε ότι ο αριθμός των εργαζομένων που θα τεθεί σε κινητικότητα θα είναι το πολύ 1250 ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός να είναι μικρότερος και να περιορισθεί στα 1050 άτομα.
Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται στο υπουργείο Υγείας συνεχείς συσκέψεις για το θέμα της κινητικότητας παρουσία όχι μόνο του υπουργού Υγείας αλλά και των αρμόδιων περιφερειαρχών οι οποίοι και παραθέτουν όλα τα στοιχεία για το προσωπικό. 

Τα στελέχη του υπουργείου επιχειρούν να λύσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε η κινητικότητα να γίνει σε μικρό χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται προγραμματισμός και για το πώς θα γίνει η πιθανή μεταφορά ασθενών εάν υπάρχουν σε νοσοκομείο το οποίο θα αλλάξει χαρακτήρα, όπως επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 
Πάντως σε πρώτη φάση τα νοσηλευτικά ιδρύματα που θα περιορίσουν τις υπηρεσίες τους και θα μεταφέρουν ή θα κλείσουν τις κλινικές τους αναμένεται να διατηρήσουν κάποιες κλίνες νοσηλείας ώστε η μετάβαση να γίνει ομαλά.

Οι όποιες αλλαγές πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο και σε κάποιες περιπτώσεις θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο. Βέβαια σε μεγαλύτερα νοσοκομεία οι αλλαγές στο χαρακτήρα τους είναι πιθανό να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο. 
Ήδη στήνονται τα νέα οργανογράμματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα δημιουργηθούν μετά τις συγχωνεύσεις και τις τροποποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου