Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Κοντός: Κανένας ανασφάλιστος έλληνας δε θα στερηθεί υπηρεσιών υγείας


Για τα ελλείμματα, τις δυσλειτουργίες και τις αλλαγές στις παροχές προς τους ασφαλισμένους μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Κοντός ανέφερε ότι το έλλειμμα μαζί με τα χρέη είναι περίπου στα 2 δισ. ευρώ. «Πραγματικά ο ΕΟΠΥΥ ήταν η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική πρόκληση στο χώρο της Υγείας. Δεν υποστηρίχθηκε όσο έπρεπε», σημείωσε.

Και πρόσθεσε ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ένας οργανισμός βρέφος που έχει πολύ μικρή διάρκεια. 

Αναφέρθηκε στις οφειλές λέγοντας ότι «η εξόφληση γίνεται κατά κατηγορία. Τις επόμενες ημέρες θα εκταμιευτούν άλλα 100 εκατομμύρια που θα προωθηθούν στους γιατρούς για παλιές οφειλές του ΟΠΑΔ. Στη διαδικασία εκταμίευσης είναι άλλα 200 που αφορούν σε οφειλές. 

Το επόμενο διάστημα θα επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες των ληξιπρόθεσμων οφειλών», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο μέρος να εκταμιευθεί μέσα στο 2013. «Στη χώρα μας έγινε υπέρβαση και κατάχρηση. Το γερμανικό σύστημα είναι οι κλειστοί ενοποιημένοι προϋπολογισμοί. Θα γνωρίζουμε από πριν πόσα μπορούμε να ξοδέψουμε», είπε. 

Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημερινή εικόνα του ΕΟΠΥΥ, λέγοντας πως «οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν την εικόνα που είχαν στο παρελθόν. Έχουν ερημώσει. Ο χρόνος αναμονής έχει μειωθεί πάρα πολύ. Το στοίχημά μας είναι να μειώσουμε το χρόνο αναμονής και να επιστρέψει ο κόσμος σε εμάς».

Τόνισε ότι καρκινοβατούν οι διαγωνισμοί για την προμήθεια αναλώσιμων. «Σήμερα συντηρούνται τα εργαστήρια μας με αναθέσεις πολύ μικρού ποσού» και ξεκαθάρισε ότι κανένας Έλληνας ανασφάλιστος δεν θα στερηθεί υπηρεσιών υγείας. 
«Ο ΕΟΠΥΥ είναι η περίθαλψη, τα φάρμακα, οι εξετάσεις, ο γιατρός και δεν πρόκειται να τον αφήσουμε στην τύχη του».
Ο ΕΟΠΥΥ, είπε, έχει ανάγκη περίπου 800 ατόμων για να συνεχίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου