Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Δαγρές: «Οι μόνοι αρμόδιοι για το ωράριο των φαρμακείων είναι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι!»




Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου έδωσε το μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Γιάννης Δαγρές.

Μίλησε για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ, τα προβλήματα ρευστότητας των φαρμακείων, αλλά και το φλέγον θέμα των ημερών, για το ωράριο των φαρμακείων της Αττικής μετά και την αιφνιδιαστική απόφαση του Δήμου Αθηναίων για πλήρες άνοιγμά του.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι ερασιτέχνες και άσχετοι όσοι αποφάσισαν για το ωράριο της Αττικής. Δε μας κάλεσε κανείς, άκουσαν μόνο μια μικρή μερίδα φαρμακείων».

«Δε πρόκειται να προτρέψουμε τα μέλη μας να παρανομήσουν εργαζόμενοι πολύ περισσότερες ώρες από το επιτρεπόμενο μόνο και μόνο για να καλύψουμε τις επιπολαιότητες του Δήμου.»

«Αναδεικνύεται ένα μεγάλο θέμα, πρέπει να εκσυγχρονιστεί η νομοθεσία, να φύγει η αρμοδιότητα του ωραρίου από το δήμο και να επιστρέψει στους φαρμακευτικούς συλλόγους, οι μόνοι έμπειροι και οι μόνοι αρμόδιοι για το θέμα.»

«Τα φαρμακεία δεν είναι κοινά εμπορικά καταστήματα, λειτουργούν πολύ με έκτακτα περιστατικά. Το 70-80% της επισκεψιμότητας είναι ασφαλισμένοι, ασθενείς, ηλικιωμένοι. Απευθυνόμαστε πρώτα και κύρια στον αδύναμο, στον ασθενή, στον γεροντότερο σε ηλικία και όχι στον shopper, τον πολίτη που θα επισκεπτεί το φαρμακείο για άλλα ψώνια.»

FARMAKOPOIOI

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου