Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Έρχεται καυτός Αύγουστος στην Υγεία! Πότε αλλάζουν νοσοκομεία-πότε φεύγουν οι εργαζόμενοι
Θα πάνε διακοπές οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και πιθανώς γυρίζοντας να βρούνε άλλο ΕΣΥ, καθώς ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να προχωρήσει στις σχεδιαζόμενες αλλαγές από τον Αύγουστο. Τι θα αλλάξει άμεσα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Οι πρώτες αλλαγές στα δημόσια νοσοκομεία θα ξεκινήσουν εντός των ημερών με τους εργαζόμενους να είναι σε ανασφάλεια και ανησυχία για το ποιος θα μπει τελικά σε καθεστώς κινητικότητας.

Ήδη οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες και έχουν στα χέρια τους τη λίστα με τα πρόσωπα που θα πρέπει να τεθούν για περίπου δύο μήνες εκτός ΕΣΥ και σε διαθεσιμότητα.

Περίπου 1230 άτομα είναι ήδη στη λίστα τα οποία και αναμένεται να επανενταχθούν στο σύστημα περί τα τέλη Σεπτεμβρίου όπως διαβεβαιώνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε δομές που σήμερα υπάρχουν κενά και κυρίως όσοι προέρχονται από μικρά νοσοκομεία θα μεταφερθούν στα μεγαλύτερα στα οποία είναι ενταγμένα.

Ταυτόχρονα το σύστημα υγείας θα ενισχυθεί με διάφορες ιατρικές ειδικότητες καθηγητών (περίπου 1500 άτομα) που μπήκαν ήδη σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο οι προερχόμενοι από το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να απορροφηθούν πιθανότατα αργότερα και προς το τέλος του χρόνου λόγο διαφορετικών διαδικασιών.

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου