Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΙΣΘ. Επίσχεση των απλήρωτων ιατρών των ΚΕ.Π.Α. Συμπαράσταση ΙΣΘ

Ο ΙΣΘ συμπαρίσταται στον αγώνα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης & Β. Ελλάδος οι οποίοι βρίσκονται εδώ και 43 ημέρες σε επίσχεση εργασίας από την συμμετοχή τους στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α).

Οι συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο του 2012 καθώς το Ι.Κ.Α. δεν αποπληρώνει τις οφειλές του που προκύπτουν από την συμμετοχή τους στα ΚΕΠΑ. Πρέπει να τονισθεί εδώ ότι υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι στους οποίους δόθηκαν ανακριβή εκκαθαριστικά για αμοιβές τις οποίες ουδέποτε έλαβαν και αναγκαστικά θα φορολογηθούν για αυτές τις ανύπαρκτες αμοιβές.

Αντ’ αυτού το Ι.Κ.Α. , προσπαθεί, απειλώντας με απολύσεις να εξαναγκάσει τους γιατρούς να σταματήσουν την επίσχεση ως παράνομη και καταχρηστική, χωρίς όμως να προσφεύγει στην δικαιοσύνη ώστε να κριθεί εκεί επί της ουσίας το ζήτημα.

Η ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία των οποίων καθυστερεί η εξέταση τους από τα Κ.Ε.Π.Α. λόγω της επίσχεσης, βαρύνει αποκλειστικά εκείνους που αδυνατούν να διαχειριστούν με σωστό και νόμιμο τρόπο όλο αυτό το ευαίσθητο κοινωνικά εγχείρημα.

Οι γιατροί των Κ.Ε.Π.Α. επί μήνες μετακινούνται χωρίς καμία διασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος, με πενιχρές αποζημιώσεις οδοιπορικών οι οποίες δεν καλύπτουν την πραγματική δαπάνη τους, με υποχρεωτικές διανυκτερεύσεις εκτός έδρας μακριά από τις οικογένειες τους και την εργασία τους απλήρωτοι, μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση αυτών που έχουν ανάγκη την πιστοποίηση της αναπηρίας τους. Η κατάσταση όμως έφτασε στο απροχώρητο.

Καλούμε το Ι.Κ.Α. αναλογιζόμενο τις ευθύνες του να τηρήσει τις υποσχέσεις του και να εκπληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις του προς τους γιατρούς ώστε να λήξει η ταλαιπωρία των υπό εξέταση ασθενών.

Πρέπει επίσης μετά από διεξοδική συζήτηση με όλους τους ιατρικούς φορείς να αναμορφωθεί εκ βάθρων όλο το θέμα της λειτουργίας των Κ.Ε.Π.Α., προς το καλό των υπό εξέταση αναπήρων αλλά και της διασφάλισης των γιατρών που συμμετέχουν σε αυτά.

Ο Πρόεδρος                    Ο Γραμματέας


Τσάμης Δημήτρης             Νίτσας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου