Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Πρόεδρος ΠΦΣ: «Τα καρτέλ δεν έχουν θέση στο χώρο μας, πρέπει να περιφρουρήσουμε το ιδιοκτησιακό μας καθεστώς!»
ΑΘΗΝΑ 30/7/2013

Η παρακάτω δήλωση έγινε σήμερα στην διάρκεια ευρείας σύσκεψης όλων των παραγόντων της αγοράς φαρμάκου και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας . Σε απάντηση της δήλωσης του κ. Θεοδοσιάδη ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο.
Η δήλωση έχει ως εξής :

Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι φαρμακέμποροι εκμεταλλευόμενοι την δεινή οικονομική κατάσταση πολλών φαρμακείων , επιδιώκουν να κεφαλαιοποιήσουν τις οφειλές των φαρμακείων προς αυτούς και να τις συμψηφίσουν με συμμετοχή τους στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του φαρμακείου.
Αυτό βεβαίως απαιτεί αλλαγή της υπάρχουσας νομοθεσίας και προς τα εκεί στρέφουν τις προσπάθειες τους , προκειμένου «κοψοχρονιά» να αποκτήσουν σειρά φαρμακείων φτιάχνοντας αλυσίδα με κοινό οικονομικό κέντρο ελέγχου.
Ο Υπουργός Υγείας έχει ενημερωθεί σχετικώς. Απευθύνομαι προς όλους εκείνους που απεργάζονται ανάλογες μεθοδεύσεις και δημοσίως τους ενημερώνω ότι «έχουσιν γνώσιν οι φύλακες».
Αν χρειασθεί θα δημοσιοποιήσω ονόματα και διευθύνσεις. Σε κάθε περίπτωση οι φαρμακοποιοί πρέπει να είναι έτοιμοι και ενωμένοι για να περιφρουρήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του φαρμακείου τους . Τα καρτέλ, όπως και αν ονομάζονται , δεν έχουν θέση στον χώρο μας.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου