Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΙΣΑ ζητά σύναψη συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για όσα μέλη του ενδιαφέρονται


Προς τον Υπουργό Υγείας
κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Κοιν. Υφυπουργό Υγείας
κ. Αντώνη Μπέζα

Αθήνα, 28/2/2014
ΑΠ 43179

ΘΕΜΑ: Ο ΙΣΑ ΖΗΤΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων αλλά και της υπογραφής νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Άλλωστε για αυτόν ακριβώς τον λόγο δημιουργήθηκε η επιτροπή διαπραγμάτευσης στην οποία συμμετέχει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως πολύ συχνά σας τονίζουμε, δεν είναι δυνατόν να εξαιρεθούν του συστήματος οι νέοι ιατροί στους οποίους δεν δόθηκε η δυνατότητα επιλογής. Το γεγονός δε ότι οι ιατρικές επισκέψεις αποτελούν ασήμαντο κόστος για τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, ενισχύει το επιχείρημα μας αλλά και το πάγιο αίτημα μας για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αμοιβή του ιατρού κατά πράξη και περίπτωση, για όποιον ιατρό το επιθυμεί.

Υπάρχουν περιοχές ακόμα και στον Νομό Αττικής, όπου οι ασφαλισμένοι σας αποκλείονται από την παροχή ιατρικών υπηρεσιών δια μέσω του ΕΟΠΥΥ λόγω έλλειψης συμβεβλημένων ιατρών. Ως εκ τούτου πρέπει να κατευθυνθείτε άμεσα προς την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος εκπροσωπεί 28.000 μέλη τα οποία είτε είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ είτε όχι .

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Οι αποφάσεις μας πάντα διαμορφώνονται με γνώμονα τον εξορθολογισμό στο χώρο της υγείας. Πρέπει λοιπόν να λάβετε υπόψη σας τα αιτήματα των καθ’ ύλην αρμοδίων, για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία πρέπει να ενεργούμε με πνεύμα ενωτικό και όχι διχαστικό άλλως κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε στην ολική κατάρρευση του συστήματος παροχής Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

3 σχόλια:

  1. Σοβαρή τοποθέτηση, σαφείς θέσεις. Μπράβο κ Πατουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος έχει άλλη θεση? δεν εχει μήπως? η μήπως μετά την κατακραυγή των νέων γιατρών τους θυμηθήκατε για τα ματιά του κόσμου? θέλετε πραγματικά να εκπροσώπησετε κύριοι ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ? τότε να μη δεχθείτε καμμιά νεα σύμβαση, ούτε ενός γιατρού εάν δεν ανοίξουν τα ταμεία για ΟΛΟΥΣ! Έτσι θα πιστέψουμε ότι μας εκπροσωπείτε κ δεν παίζετε επικοινωνιακά παιχνιδακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μετά ο κάθε πρόεδρος θα εξαργυρωνει
    την δυνατότητα για σύμβαση με βάση τα δικά του οποία συμφέροντα . Καταπληκτικό! Ευφυές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή