Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αυστηρό μήνυμα σε γιατρούς ΕΟΠΥΥ

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ - Καθημερινή

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Προθεσμία έως μεθαύριο έχουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για να δηλώσουν εάν επιθυμούν να υπηρετήσουν στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας - ΠΕΔΥ. Με όσους γιατρούς επιλέξουν να μείνουν εκτός συστήματος, ο ΕΟΠΥΥ θα συνάψει συμβάσεις προκειμένου να δέχονται ασφαλισμένους του Οργανισμού στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Οσοι γιατροί, ωστόσο, κάνουν «ψευδή» αίτηση για ένταξη στο ΠΕΔΥ -δηλαδή παρά την αίτησή τους δεν αναλάβουν υπηρεσία όταν κληθούν- χάνουν διά παντός τη δυνατότητα συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ.

Αυτήν την προειδοποίηση απηύθυνε χθες ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «γιατρούς που σκοπίμως θα προκαλέσουν πρόβλημα την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΠΕΔΥ και στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων δεν τους θέλουμε στο σύστημα». Οπως εξήγησε, με βάση τις αιτήσεις που θα γίνουν, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν στην πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για να καλύψουν το συντομότερο δυνατόν όσα κενά μείνουν μετά την αποχώρηση γιατρών. Εάν οι αιτήσεις δεν είναι «ειλικρινείς» και οι γιατροί δεν εμφανιστούν για να αναλάβουν υπηρεσία στο ΠΕΔΥ, θα δημιουργηθεί πρόβλημα στις μονάδες υγείας. «Οι πολίτες ήδη έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, και ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό», τόνισε.

Οπως ανέφερε ο υπουργός, έως την περασμένη Παρασκευή είχαν υποβληθεί 1.389 αιτήσεις ένταξης στο ΠΕΔΥ. Η προθεσμία λήγει μεθαύριοΠέμπτη. Την επομένη, ξεκινούν οι διαδικασίες για τη σύναψη συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ όσων γιατρών επιλέξουν να διατηρήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και να μείνουν εκτός ΠΕΔΥ. «Αυτό αφορά μόνο σε όσους δεν θα έχουν κάνει αίτηση», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας.

Ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας τόνισε ότι η 15νθήμερη διαθεσιμότητα που ισχύει για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ λήγει στις 4 Μαρτίου και η διαθεσιμότητα για το υπόλοιπο προσωπικό στις 19 Μαρτίου, που σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα θα ανοίξουν τα πολυϊατρεία. Εως και χθες το πρωί δεν είχαν παραδοθεί στη διοίκηση του Οργανισμού, λόγω καταλήψεων ή άρνησης των διευθυντών τους, έξι πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ -από σύνολο 120- και συγκεκριμένα σε Βύρωνα, Δάφνη, Νέο Κόσμο, Αργυρούπολη, Πετρούπολη και Οίκο Ναύτου (Πειραιά). Ο κ. Μπέζας ξεκαθάρισε ότι γιατροί και εργαζόμενοι που θα κάνουν αίτηση για το ΠΕΔΥ θα επανατοποθετηθούν στις ίδιες μονάδες όπου υπηρετούσαν έως την προηγούμενη εβδομάδα.

Εγκριση αδειών

Εν τω μεταξύ, στη σύσταση ειδικών Επιτροπών που θα εγκρίνουν εξωσωματικές, αναρρωτικές άδειες, νοσηλεία στο εξωτερικό και φάρμακα υψηλού κόστους, προχωρά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Επιπλέον, ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης των ασφαλισμένων για τους συμβεβλημένους γιατρούς που μπορούν να επισκεφθούν. Σχετικός κατάλογος έχει αποσταλεί προς ανάρτηση και στα δημαρχεία όλης της χώρας.

4 σχόλια:

  1. O άνθρωπος αυτός έιναι τουλάχιστον χυδαίος!
    Δηλάδη ..
    οι απολυμένοι κάνουν αίτηση για θέση που δεν γνωρίζουν (στο πολεοδομικο συγκρότημα? στον νομό?σε όμορο νομό? σε ΚΥ ?σε μονάδα ΕΟΠΥΥ?) και με μισθολογιο που επίσης δεν γνωρίζουν -ούτε και το βαθμός που θα τους ορισθεί σύμφωνα με την προϋπηρεία ή τα προσόντα...
    Κι αν δεν του συμφέρει ,βολευει ντε και καλά πρέπει να πάρουν την θέση...
    Φυσικά κλεινοντας το ιατρείο τους.
    Φτηνος εκβιαστής, λαιμαργος εξουσιολάγνος, αδίστακτος γενικώς.
    Να τονχαιρόμαστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτες οι συμβασεις με τον ΕΟΠΥΥ πως θα ειναι αραγε? Με το συστημα των ραντεβου?Με ωραριο και ογιατρος θα κλεινει μονος του το ραντεβου του? Ποια θα ειναι η αμοιβη ?Με αντιμισθια η κατα πραξη? ποιοι ειναι οι οροι?Αρα η πας σε συνθηκες που δεν γνωριζεις η σε συνθηκες που παλι δεν γνωριζεις προσφεροντας το ιατρειο σου στον ΕΟΠΥΥ προς καταληψη .Ο Αδωνης παιζει μονος του μπαλα ,κανει τριπλες ,βαζει γκολ και σκιζει τα γιατρουδακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν δυό λαϊκες παροιμίες που θα μας χρειαστουν γαι την μελέτη του φαινομένου Αδωνις...
      1. "Τα στερνά τιμουν τα πρωτα" για ότι θα συμβεί με το ΠΕΔΥ
      2. 'Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό" για ότι θα συμβεί στον "μεταρρυθμιστή" !

      Οι γιατροί ουτως ή άλλως τελειωμένοι και καταδιακσμένοι.

      Διαγραφή
  3. Στην πραξη τα γιατρουδακια καποια στιγμη θα καταλαβουν οτι δεν τα συμφερει να κανουν τα δουλικα του καθε Αδωνι...το θεμα ειναι να μην εχουν κλεισει τα μισα ιατρεια και να μην εχουν φυγει ολοι οι σχετικα νεοι και ικανοι για αλλες πολιτειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή