Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ενημερωτικό σημείωμα προς τον εργαστηριακό τομέα - Πιθανή η μαζική αποχώρηση από τον ΕΟΠΥΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,


Μην προβείτε σε καμία απολύτως πράξη υπογραφής σύμβασης με Ι.Ε.Ε. ή με τον ΕΟΠΥΥ διότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαδικασία διαπραγμάτευσης όπου ο Οργανισμός ασκεί "καταχρηστική εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης" με εξαιρετικά δυσμενείς όρους εις βάρους της επαγγελματικής επιβίωσης του εργαστηριακού τομέα.


Το προσχέδιο της σύμβασης που έχει προταθεί από τον ΕΟΠΥΥ έχει παρά πολλές παγίδες, αποτελεί ταφόπλακα για τον εργαστηριακό τομέα και επομένως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ως βάση συζήτησης. 

Δεδομένου και του εξαιρετικά περιορισμένου προϋπολογισμού του Οργανισμού για το 2014, η πιθανότητα για το τρέχον έτος είναι για 12 μήνες πραγματικής εργασίας, να πληρωθούν οι 3-4 μήνες λόγω των νομοθετημένων επιστροφών χρήματος και των πολλαπλών εκπτώσεων / κουρεμάτων επί των τιμολογήσεων.  

Οι εργαστηριακοί ιατροί ως καλόβουλοι χορηγοί της εκάστοτε κοινωνικής πολιτικής της πολιτείας τελούν πλέον υπό καθεστώς χρεοκοπίας.

Επομένως είναι ασυμβίβαστη η πιθανότητα επιβίωσης του εργαστηριακού τομέα σε καθεστώς συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ, εάν δεν αλλάξουν οι δυσμενέστατοι όροι συνεργασίας και σύμβασης. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, 

Άννα Μαστοράκου

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

1 σχόλιο:

  1. Καλά τα λες διακρίνεις όμως κάποιο τροπο με τον οποίο θα μπορούσαμε ν απεγκλωβιστουμε από τον φονικό εοπυυ κ να τελειώνουμε με τους εκβιασμούς του κ τις χουντικες αποφάσεις του.;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή