Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΔΥ: Το «χρονοδιάγραμμα» της εβδομάδας

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - VIRUS.COM.GR

Διαδικτυακά θα μπορούν να ελέγχουν οι ασφαλισμένοι ποιοι γιατροί έχουν συμπληρώσει το πλαφόν των επισκέψεων. Την Τετάρτη αναμένεται να κλείσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους γιατρούς. Την Πέμπτη προκήρυξη θέσεων.

Μετά από τον καταιγισμό καταγγελιών από πολίτες, που αδυνατούν να βρουν συμβεβλημένο γιατρό λόγω συμπλήρωσης του πλαφόν επισκέψεων ή συνταγογράφησης, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν από σήμερα να ελέγχουν οι ίδιοι ποιοι έχουν φθάσει το όριο και ποιοι όχι.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, οι συμβεβλημένοι γιατροί θα πρέπει να αποστέλλουν στον ΕΟΠΥΥ τα προγραμματισμένα ραντεβού του μήνα, ανά ΑΜΚΑ, αλλά και την εκτέλεση των ραντεβού ώστε να υπολογίζεται από τον Οργανισμό ο αριθμός των διαθέσεων επισκέψεων τους. Μάλιστα, από σήμερα οι ασφαλισμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν διαδικτυακά ποιοι γιατροί έχουν συμπληρώσει το όριο των επισκέψεων και ποιοι όχι, ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία. 

Την Τετάρτη λήγει η προθεσμία που είχαν στη διάθεση τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για να αιτηθούν την παραμονή τους στο νέο δίκτυο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΙ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, την επόμενη ημέρα αναμένεται να προκηρυχθούν οι θέσεις για την κάλυψη θέσεων γιατρών στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Από την πλευρά τους οι Γιατροί επιμένουν ότι πρόκειται για σχέδιο απολύσεων, με στόχο να δουν την έξοδο από το δημόσιο σύστημα 3 χιλιάδες υγειονομικοί, ενώ εκφράζουν ανησυχία για το μέλλον όσων επιλέξουν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, κλείνοντας το ιδιωτικό τους ιατρείο. 

Πάντως, η Αριστοτέλους υποστηρίζει πως πρόσβαση στο ΠΕΔΥ θα έχουν και οι ανασφάλιστοι, πληρώνοντας εισιτήριο 5 ευρώ.

13 σχόλια:

  1. Προτείνω να δοθούν κάθε είδους προσωπική πληροφορία των ιατρών στους ασφαλισμένους για να μπορούν να τους βρίζουν όπως και όποτε θέλουν οι ασφαλισμένοι ανάλογα με τα κέφια τους . Ξέρετε τα ιατρεία μας είναι συμβαλλόμενα δεν είναι ιδιοκτησία σαςΈχετε χαζέψει τελείως κύριοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρωτιόμουν τι θα κάνω τις ελεύθερες ώρες μου;Να είσαστε καλά ρε παιδιά που μου τις γεμίζετε. Κάτι η καταχώρηση στο e-dapy κάτι οι λίστες με τα ΑΜΚΑ κάτι τα ακυρωμένα ραντεβού. ΄Ετσι για να μη χαζεύουμε με τόσο αδρές αμοιβές των 6 ευρώ, κουβαρντάδες όχι παίξε γέλασε. Επειδή πάντως σκοπεύω να μη στείλω τίποτα πως θα με τιμωρήσετε για να ξέρω θα μου καταργήσετε τη σύμβαση που έχει ήδη λήξει και ισχύει για ένα μήνα με τον ΕΟΠΥΥ που έχει καταργηθεί και έχει γίνει ΠΕΔΥ,θα μου βάλετε πρόστιμο από τα απλήρωτα (μην το τολμήσετε έστω και να το σκεφτείτε) ή θα πράξετε το προσφιλές σε εσάς να κλείνετε τη συνταγογράφηση; Όπως και να έχει η σοβαρότητα δεν είναι κάτι που σας διακρίνει και η άγνοια πέρα από ένα όριο είναι κι επικίνδυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό πάντως θα ήταν εσείς οι συμβεβλημένοι γιατροί αντί να κάνετε στείρα αντιπαράθεση να προτείνετε λύσεις για το πως ο ασφαλισμένος θα είναι εξασφαλισμένος ότι δεν τον κοροϊδεύετε. Και φυσικά θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος τρόπος ελέγχου σας. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι οι εποχές όπου η ασφάλιση ήταν ένα ξέφραγο αμπέλι περνάνε σιγά σιγά. Όπου και να τηλεφωνήσει κάποιος ασφαλισμένος απο τιις πρώτες μέρες του μήνα, ο συμβεβλημένος του λέει ότι έχει συμπληρώσει. Μην μου πείτε ότι δεν είναι κοροϊδία!
    Ένας αγανακτισμένος ασφαλισμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο αν δε σε δέχονται επειδή δε τους επισκεπτόσουν παλιά και αποφάσισες να τους δεις σήμερα όμωςδε θα ασχοληθώ μ' αυτό, αλλά:
      Χρέη ΟΠΑΔ και λοιπών ταμείων κουρεμένα κατά 15% πληρώθηκαν 3 χρόνια μετά με υπάρχουσες ακόμη οφειλές από το 2011,,2012 ή και το 2010 αλλά φορολογημένα στην ώρα τους.
      Χρέη ΕΟΠΥΥ 10% του 2012-13 (όχι όλο αποπληρωμένα βέβαια) . Αύξηση πλαφόν σε 400 ασφαλισμένους αλλά χωρίς νομική κατοχύρωση πληρωμής.(Οι πληροφορίες είναι από συμβεβλημένο συνάδελφο πολύ πιό αξιοπρεπή από μερικούς που εκφράζουν και άποψη)
      Όλα αυτά επειδή κατά τη γνώμη σου δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι;;;
      Πονάει η τσέπη σου δικαιολογημένα ο λόγος όμως που πονά είναι ότι δε σε ένοιαξε ποτέ για τον πόνο του γείτονα σου
      Ένας αγανακτισμένος γιατρός ευτυχώς εκτός ΕΟΠΥΥ για να μην ασκεί και κριτική ο καλοθελητής παρακάτω

      Διαγραφή
  4. Μια είναι η λύση στους γόρδιους δεσμούς:
    http://www.eopyy.gov.gr/Faq/DisplayFaq/3c8e3b23-e3a9-4932-9586-c08435ffabb1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nα συνειδητοποιήσετε εσείς οι συμβεβλημένοι ότι έχετε εθνικοποιηθεί αυτοβούλως.Τί θα πείτε στα παιδιά σας για τα χάλια σας? Ό,τι και οι ΙΚΑτζήδες?? Οι μωρές παρθένες τελείωσαν.Όπως και οι πονηράδες του τύπου "Τί να έκανα μόλις πήρα την ειδικότητα? Γι αυτό λάδωσα και πήγα στο ΙΚΑ!!".το "λάδωσα" βέβαια το κρύβουν!! ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΌΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑΜΕ.Κανένα έλεος στους προσκυνημένους.Έλεος και βοήθεια μόνο στο φτωχό λαό! Κι ο λαός σας πήρε είδηση εσάς με τα δεκαρικάκια.Δεν πάτε καλύτερα να πλύνετε κανένα αμάξι......Όσο για τους πονηρούς που θα μπουν στο ΠΕΔΥ και θα έχουν παράνομο ιατρείο,ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ok μακελειο φιλε μακελειο αλλα αφου πρωτα σου πλυνω..το αμαξι σου..αληθεια το θες μεσα εξω;

      Διαγραφή
  6. Δεν κρίνω συναδέλφους μου ποτέ και για κανένα λόγο όμως έτσι για την ιστορία περί αξιοπρέπειας πρέπει να ξέρεις ότι
    1.Οι συμβεβλημένοι δεν είναι διορισμένοι,
    2. οι συμβεβλημένοι δεν είναι όλοι ψεύτες ( προσωπικά δε δέχομαι κανένα) ,
    3.οι συμβεβλημένοι δεν είναι εθνικοποιημέμοι ( οι συμβάσεις τους είνα σαφείς και οι μονομερείς αλλαγές είναι παράνομες),
    4. οι συμβεβλημένοι δεν καθιέρωσαν τα δεκαρικάκια αλλά οι πιστοποιημένοι .
    Ξέρεις την ευγένεια είτε την έχεις είτε χι δεν την αποκτάς όσος χρόνος κι αν περάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα διαφωνήσω στο θέμα της σαύμβασης. Είμαι συμβεβλημένος χωρίς σύμβαση. Κάτι χαρτιά δίκην συμβάσεως κάποτε κάπου στείλαμε αλλά ουδείς γνωρίζει αν υπογράφηκαν και τι απέγιναν...

      Διαγραφή
  7. Χωρις να θεωρηθω αγενης θα προσθεσω οτι οι πιστοποιημενοι κοβουν αποδειξη για το δεκαρικακι της συνταγης και δεν το απαιτουν -επαιτουν οπως ορισμενοι συναδελφοι που εσπευσαν να παρουν Ε.Ο.Π.Υ.Υ στο ιατρειο τους επι ΛΟΒΕΡΔΟΥ αποδεχομενοι οτι η αξια τους σαν επιστημονες και η προσφορα τους ισοδυναμει με 6 ευρω.ΑΠΛΑ ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο ειναι το καταντημα μας και μπορουν οι κυβερνωντες να μας εξευτελιζουν

      Διαγραφή
  8. Και οι ΙΚΑτζήδες αμετανόητοι μέχρι τώρα ήταν, ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ,όταν λειτουργούσαν υπέρ του εαυτού τους (=πλεύρισμα ασθενών) και εις βάρος των ασθενών και των συναδέλφων τους.Το μονοπώλιο με τη συνταγογράφηση καλά το κρατούσαν και μάλιστα κρυφοπαράνομα και στο ιατρείο τους μέχρις ότου, κάποιος διοικητής ΙΚΑ, τους κλειδαμπάρωνε τα συνταγολόγια στο ΙΚΑ. Αμετανόητοι και σεις? Κουκούτσι μυαλό δεν υπάρχει? Όταν κάποιος παραπάνω σας είπε εθνικοποιημένους αντιδράσατε.Πληροφοριακά και όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι εθνικοποιημένα από το φοβερό αυτό κράτος,όπως κι εσείς. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΡΑΣΗ: οι πιστοποιημενοι κοβουν αποδειξη για το δεκαρικακι της συνταγης και δεν το απαιτουν -επαιτουν.KAI EΠΙΠΛΕΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ,όχι μπροστά στις κάμερες της tv,των ΜΚΟ,του ΙΣΑ κοκ. Πρόσφατα είδα σε διαφήμιση της κόκα κόλα έναν ταλαίπωρο που παριστάνει τον παιδίατρο των πτωχών !Αίσχος!!!Αν θέλει κάποιος μπορεί να προσφέρει ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΤΣΙ, ΝΑ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ...
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΕΛΟΣ!
    ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ...
    ΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ?...
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ...
    ΚΡΙΜΑ ΤΟΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ...
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ!!!
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΥΡΙΟ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΜΙΣΘΟ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΕΒΑΖΑΝ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή