Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Πατούλης VS Άδωνις για τη μεταρρύθμιση της Υγείας



Καταπέλτης ήταν ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στη «μονομαχία» που είχε στη Δημόσια Τηλεόραση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

‘Έχουμε ένα σύστημα υγείας σε γυάλινα πόδια. Χρειαζόμαστε επιτέλους ένα σύστημα υγείας που να έχει αρχή, μέση και τέλος», είπε ο κ. Γ. Πατούλης ο οποίος ζήτησε την απορρόφηση των γιατρών στο νέο σύστημα υγείας βάσει υγειονομικού χάρτη και πληθυσμιακών αναγκών.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κατήγγειλε ότι ακόμα και τώρα το υπουργείο Υγείας δε διαθέτει τον απαραίτητο υγειονομικό χάρτη, προσθέτοντας ότι τη δραματική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ “την πλήρωσαν πολλοί άνθρωποι”.

Αυτή τη στιγμή, είπε ο κ. Πατούλης, υπάρχουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι, οι οποίοι δικαιούνται μια ισότιμη περίθαλψη, αλλά δεν την έχουν. Γνωρίζει άραγε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την πραγματική κατάσταση της υγείας των Ελλήνων, αναρωτήθηκε ο κ. Πατούλης.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ έθεσε στον Υπουργό Υγείας τα καυτά ερωτήματα του ιατρικού κόσμου για τον εξαναγκασμό σε μαζική ιατρική μετανάστευση ειδικών γιατρών πολλών ειδικοτήτων λόγω του υποχρεωτικού gatekeeping που θέτει το ΠΕΔΥ, για τον τρόπο αξιολόγησης και πληρωμής των γιατρών στο νέο σύστημα ΠΦΥ του ΠΕΔΥ και για τη συγχώνευση των Νοσοκομείων και το αδιέξοδο του κλειστού ακόμη Παίδων Πεντέλης στα Βόρεια Προάστια.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ζήτησε χρονοδιάγραμμα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ στην εκπομπή ο Υπουργός Υγείας αποδέχεται το δίκαιο αίτημα του ΙΣΑ και δηλώνει δημόσια ότι ο κλινικός έλεγχος των ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών θα γίνει με κόστος έως 1%, μέτρο για το οποίο ο ΙΣΑ αγωνίζεται, μαζί με το Πανυγειονομικό Μέτωπο επισταμένως εδώ και πολύ καιρό, ώστε να αποφευχθεί η εξόντωση των μικρών εργαστηρίων και των κλινικοεργαστηριακών γιατρών.

5 σχόλια:

  1. Αυτα ειναι πληρης συμβιβασμος με το συστημα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κκ Πατούλης και Βλασταράκος πρέπει να απαντήσουν με σαφήνεια και χωρίς υπεκφυγές στο ακόλουθο ερώτημα: είναι σωστό και δίκαιο οι νέες συμβάσεις να προορίζονται μόνο για τους κκ ιατρούς του τέως ΙΚΑ και όχι για το σύνολο των Ελλήνων Ιατρών ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμαρχε δεν πείθεις πλέον κανέναν . Σε περιμένουμε σύντομα, μαζύ με την παρεούλα σου, απελευθερωμένοι από τις κομματικές δεσμεύσεις του παρελθόντος, στη συνδικαλιστική κάλπη !
    Ετοιμαστείτε ψυχολογικά και να έχετε μαζύ σας και καμμιά βενζοδιαζεπίνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!
      Να το δω και να μην το πιστεψω!Μαυρο στο πατουλη και στα κομματα του κυβερνητικου συνασπισμου με τον φασιστα υπουργο υγειας

      Διαγραφή
    2. Αυτο το χρονοδιαγραμμα των οφειλων ειναι πια ;ανεκδοτο
      Ποσες φορες το εχουμε ζητησει !!!!!!!!!!!!!!
      Η λυση ειναι μια! ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

      Διαγραφή