Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ανάσταση για γιατρούς, κλινικές, διαγνωστικά! Πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ! Πόσα χρήματα έφθασαν στους λογαριασμούς

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το χρώμα του χρήματος θα δουν τελικά πριν από το Πάσχα οι ιδιώτες πάροχοι του ΕΟΠΥΥ καθώς ο Οργανισμός εισέπραξε τελικώς σύμφωνα με Αποκλειστικές Πληροφορίες του HealthReport.gr από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το μεσημέρι της Δευτέρας στους λογαριασμούς του ΕΟΠΥΥ έφθασαν περι τα 15 εκατ. Ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να κατατεθούν το μεσημέρι της Τρίτης 31 Μαρτίου.

Γεγονός που σημαίνει πως ο Οργανισμός θα καταβάλει πριν από το Πάσχα τον μήνα Ιανουάριο σε γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές και άλλους φορείς πλην των φαρμακοποιών που ήδη έχουν αρχίσει και πληρώνονται για τον μήνα Δεκέμβριο.

Πήγες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πίεσε προκείμενου να καταβληθεί το ρευστό ώστε να κάνουν…Ανάσταση οι ιδιώτες πάροχοι που είναι απλήρωτοι εδώ και καιρό.

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται στην έλλειψη ρευστού που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά στις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες που τηρούνται για να σταλούν τα απαραίτητα έγγραφα στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Να σημειωθεί πως οι φαρμακοποιοί πληρώνονται ήδη από άλλο κονδύλι ύψους 150 εκατ. Ευρώ.

8 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΗ Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΟΥΣ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ.
    ΕΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΟΛΛΟΥΣ.
    ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΘΑ ΤΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΜΠΥΛΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ- ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΤΛ ΜΕ 1 ΚΑΙ 2 ΕΥΡΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
    ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΜΑΣ? ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ.
    Μαθιουδάκης Στ.(Βιοπαθολόγος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ. ΝΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΡΟΛΑΡΟΥΜΕ ΕΛΠΙΖΩ!

      Διαγραφή
    2. χπονια πολλα για την ημερα

      Διαγραφή
    3. Ναι πετάμε από τη χαρά μας τί να σου πω!!! Με πέντε απλήρωτους μήνες του 2014 και με γεναία "ψαλίδια" (claw back + rebate), θα χεστούμε στο τάληρο αν πληρωθούμε τον Ιανουάριο του 2015!!! Μικροκαθυστερήσεις το λες εσύ αυτό; Τελικά πέφτει χοντρό δούλεμα ε;;; Από ποιούς άραγε;

      Διαγραφή
  3. ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ..ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ?ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ 6 ΣΤΟΥΣ 12 ΜΗΝΕς ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ?ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 01-04-2015
    θα πληρωθούμε και 5 μήνες του 2014 ύστερα απο πληροφορίες που έλαβα σήμερα....
    καλη πρωταπριλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή