Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Παράταση συμβάσεων από τον ΕΟΠΥΥ! Δείτε ποιους αφορά

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Της Έλενας Μπρέγιαννη - Health Report.gr

Σε μία προσπάθεια να διασφαλιστούν ποιοτικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους, παρατείνονται έως και τις 30 Ιουνίου οι συμβάσεις όλων των παρόχων του ΕΟΠΥΥ με εξαίρεση τις συμβάσεις των ιδιωτικών κλινικών που θα παραταθούν έως τις 15 Μαΐου.

Η παράταση συμβάσεων έως και τις 30 Ιουνίου αφορά στις υφιστάμενες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με Διαγνωστικά Εργαστήρια, Φυσικοθεραπευτές, Οδοντοτεχνίτες, Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης (ΜΧΑ), Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ), Οικοτροφεία, Ιδρύματα/Κλινικές Χρονίων Παθήσεων, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Ειδικά Ιδρύματα για ΑμεΑ, ιδρύματα Ασυλικού Τύπου και Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

Ειδικότερα, για όσες εκ των ΜΧΑ και ΜΤΝ έχουν υπογράψει το νέο σχέδιο σύμβασης δεν τους αφορά η παράταση.

Σύμφωνα με τον νόμο 4316 (ΦΕΚ 270 Α΄/24-12-2014) οι συμβάσεις των θεραπευτών ιατρών και όσων εντάχθηκαν στο δίκτυο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ με τις διατάξεις του άρθρου 182 παράγραφος 6 του νόμου 4261/2014 (Α΄107) λήγουν στις 30.6.2015.

Να σημειωθεί ότι, με εντολή του υπουργού Υγείας έχουν συγκροτηθεί Ομάδες Εργασίας για κάθε κατηγορία παρόχων χωριστά με την συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των παρόχων.

Οι Ομάδες Εργασίας θα ξεκινήσουν άμεσα, έτσι ώστε οι συζητήσεις για τις νέες συμβάσεις να έχουν ολοκληρωθεί πριν λήξει η παράταση.

3 σχόλια:

  1. Παράταση συμβάσεων όποτε και όσο θέλει ο ΕΟΠΥΥ και όταν του καπνίσει μια κλωτσιά στον πάροχο κι έξω από την πόρτα! Και μετά θα ξαναμοιράσει την τράπουλα και φτου από την αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ -ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ 11 ΕΚΑΤ.ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι έξω! !Να πληρώνει μόνο τους φαρμακοποιούς και να βάζουν διάγνωση αυτοί και οι υπουργοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή