Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Τέλος οι παλιοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινούν από 1η Αυγούστου οι νέες συμβάσεις!

Δευτέρα 30 Ιούλιος 2018

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Η 1η Αυγούστου είναι η τελευταία ημέρα ισχύς των συμβάσεων με τους 2.500 παλιούς συμβεβλημένους παθολόγους και παιδιάτρους του ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησε αντίστροφα ο χρόνος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και τις δωρεάν επισκέψεις που μπορούν να πραγματοποιούν σε Παθολόγους, Γενικούς Γιατρούς και Παιδιάτρους, καθώς από 1η Αυγούστου λήγουν οι παλιές συμβάσεις των γιατρών.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ και δη ο αντιπρόεδρος του Παναγιώτης Γεωργακόπουλος από 01.08.2018 τίθενται σε ισχύ οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους Οικογενειακούς Ιατρούς (ειδικότητες Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής και Παιδιατρικής).


Ωστόσο άγνωστο παραμένει πως θα εξυπηρετηθούν 10.000. 000 πολίτες τη στιγμή που δεν υπάρχουν πάνω από 1000 γιατροί διαθέσιμοι τόσο στον ΕΟΠΥΥ όσο και στις ΤΟΜΥ. Παράλληλα μπάχαλο αναμένεται να επικρατήσει και με τις παραπομπές σε εξειδικευμένους γιατρούς όπως καρδιολόγους καθώς χωρίς το έντυπο παραπομπής δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν.

Ήδη τα στοιχεία των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών, αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα της ΗΔΙΚΑ και από εκεί θα μπορούν οι ασφαλισμένοι με τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑνα επιλέξουν τον οικογενειακό ιατρό, που επιθυμούν καθώς και να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους.

Το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου θα δηλώνεται από τον ίδιο τον ιατρό στο e-dapy (πληροφορίες στο : edapy@eopyy.gov.gr).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού σε περίπτωση απουσίας από το ιατρείo, οι ιατροί μπορούν να στείλουν email στο Τμήμα Συμβάσεων Παρόχων Π.Φ.Υ.του ΕΟΠΥΥ (d9.t1@eopyy. gov.gr) καθώς και στο edapy@eopyy.gov.gr.

Επίσης, ο Οργανισμός πληροφορεί τους ιατρούς των ανωτέρω ειδικοτήτων,των οποίων οι συμβάσεις καταγγέλλονται στις 31.07.2018 και επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο των συμβεβλημένων Οικογενειακών ιατρώνΕΟΠΥΥ,για παροχή υπηρεσιών στα ιδιωτικά τους ιατρεία,ότι έχει ενεργοποιηθεί η σχετική πλατφόρμα στο http://familydoctors.eopyy.gov.gr όπου μπορούν να δουν και τις σχετικές λεπτομέρειες της ανοιχτής πρόσκλησης του Οργανισμού.

13 σχόλια:

  1. Νέα Δημοκρατία : Ευχαριστούμε.....ΣΥΡΙΖΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας κάνουν όρεξη...
    Ο Ιατρικός κόσμος τους έχει γραμμένους.
    ΚΑΝΕΙΣ άλλος δε θα συμβληθεί, και όσοι βιαστικά κατέθεσαν αίτηση προ διμήνου, ή δεν κατέθεσαν χαρτιά ή είναι έτοιμοι να ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ.

    Ποιος θέλει να ΧΑΡΙΣΕΙ το Ιατρείο του σε αυτούς τους κηφύνες για πενταροδεκάρες;;;

    Ποιος θέλει από ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ιδιώτης επαγγελματίας να γίνει οσφυοκάμπτης υπαλληλάκος και να λογοδοτεί για το κάθε τι στον ΕΟΠΥΥ μέσα στο δικό του Ιατρείο;;;

    Θες να πληρώνεις νοίκια,δέκο, εξοπλισμό, αναλώσιμα, συντήρηση, καθαριότητα, ενφια, πιθανώς γραμματέα κ.λ.π. και να μην έχεις δικαίωμα να λείψεις πάνω από ...20 μέρες το χρόνο στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ Ιατρείο για ...1600-1800 ακαθάριστα;;;
    Τότε τρέξε πρόλαβε!!!

    Εδώ στη πόλη που μαι, δεν συβλήθηκε ΚΑΝΕΙΣ. Και ούτε πρόκειται...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΝΟΜΑΤΑ ΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΥΜΒΑΣΗ-ΙΔΙΩΤΕΣ,ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ .ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντροπή σας κύριοι του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TΡΕΞΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.......

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ χαφιεδακο 1.24 ,τρέξε όσο τα ελικόπτερα είναι στον αέρα! Μετά.....μαύρο το φίδι που σας έφαγε!

      Διαγραφή
    3. Μέχρι τότε πήγαινε παλι στην 6η Δημοτικού να μάθεις ορθογραφία. Προφανώς σε μπερδεύει η ωρολογία .Στην ΚΟΒΑ δεν τα μαθαινατε αυτα.

      Διαγραφή
  6. Όπως το λέτε ! Τέλος οι γιατροί ,αρχίζουν οι συμβάσεις.....χωρίς γιατρούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το παλατι μας δεν το προσφερουμε σε συμβαση τυπου ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ χωρας! Οσοι νιωθουν αφρικανοι, να πανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο αντικειμενικός τους σκοπός είναι να μην πληρώνουν από τον δημόσιο κορβανά τους γιατρούς. Από εκεί και πέρα ας τους πληρώνουν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι και τι έγινε, στο κάτω κάτω της γραφής έχουν σταματήσει να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε ρε πανηγύρια στην ΝΔουλα! Όσο βλάκες και ναναι με τον ......Τάκη αντίπαλο.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή