Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Ξεκινά το νέο σύστημα παραπομπών από τον οικογενειακό σε ειδικό γιατρό! Πως θα βρίσκουν γιατρό οι ασφαλισμένοι

Τρίτη 31 Ιούλιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ξεκινά το νέο σύστημα παραπομπών από τον οικογενειακό σε ειδικό γιατρό

Ήδη άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι από την 1η Αυγούστουσταματούν να ισχύουν οι παλαιές συμβάσεις των ιδιωτών οικογενειακών γιατρών με τον Οργανισμό (Γενικοί Γιατροί, Παθολόγοι και Παιδίατροι) και από το νέο μήνα θα αρχίσουν να ισχύουν μόνο οι νέες. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Τέλος οι παλιοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινούν από 1η Αυγούστου οι νέες συμβάσεις!»

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος δεν προτίθεται σε αυτή τη φάση τουλάχιστον να δώσει παράταση.

Άγνωστο παραμένει πάντως πως θα ισχύσει το νέο σύστημα παραπομπών τη στιγμή που τόσο στις δημόσιες Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας κ.λ.π.) αλλά και στον ΕΟΠΥΥ, οι οικογενειακοί γιατροί που θα μπορούσαν να εφαρμόσουν το νέο σύστημα παραπομπών σε εξειδικευμένους γιατρούς δεν ξεπερνούν τους 1000.


Ωστόσο η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας που εστάλη στις 18 Ιουνίου είναι ξεκάθαρη και ο οικογενειακός γιατρός παραπέμπει τόσο σε εξειδικευμένο γιατρό όσο και στα νοσοκομεία ή για διαγνωστικές εξετάσεις.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος: «Ο οικογενειακός ιατρός παραπέμπει τον λήπτη υπηρεσιών υγείας στα Κέντρα Υγείας, τις δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τους συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παρόχους υπηρεσιών υγείας εντός της οικείας Υ.ΠΕ., εφόσον το κρίνει ιατρικώς απαραίτητο».

Αντίστοιχα επισημαίνεται: Οι παραπομπές γίνονται υπό το πρίσμα των γενικών αρχών όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 1 του ν. 4486/2017 και με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών του λήπτη υπηρεσιών υγείας εντός του οργανωτικού πλαισίου της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Όταν αυτή η επιλογή εξαντλείται, ο οικογενειακός ιατρός παραπέμπει κατά περίπτωση σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Το έντυπο παραπομπής προσκομίζεται από το λήπτη υπηρεσιών υγείας και τηρείται αρχείο: από το αρμόδιο τμήμα για την κίνηση των ασθενών (π.χ. Γραμματεία) των Κέντρων Υγείας ή των δημόσιων μονάδων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιαςφροντίδας υγείας, όπου έχει παραπεμφθεί.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στις Δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ο λήπτης υπηρεσιών υγείας μπορεί να προγραμματίσει την επίσκεψή του σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους.

Να σημειωθεί ότι από το σύστημα παραπομπών εξαιρούνται οι Γυναικολόγοι, οι Ψυχίατροι, οι Οφθαλμίατροι και οι Οδοντίατροι.

13 σχόλια:

  1. Ο προσωρινός αντιπρόεδρος θέλετε να πείτε διότι δεν έχει μέλλον πλέον! Το εγχείρημα ούτως ή άλλως ήταν καταδικασμένο! Όμως μετά την πυρκαγιά στο Μάτι αποκτά άλλες διαστάσεις όσο και αν φαίνονται διαφορετικά γεγονότα που δεν σχετίζονται! Ακριβώς όταν αντιπολίτευση και τύπος κατηγορούν την κυβέρνηση για ανικανότητα,οι χρΕΟΠΥΥδες προχωρούν σε μια επίδειξη μνημειώδους προχειρότητας,ελλείψεων,ανοργανωσιας που θα ταλαιπωρήσει πάρα πολύ κόσμο!Καταλαβαίνετε τώρα τι κόστος θα εισπράξουν πολιτικά έτσι? Η βλακεία τους είναι η Νέμεση τους!Μονο συνάδελφοι όταν σε λίγες μέρες αναγκαστικά επαναφέρουν τις συμβάσεις αρνηθείτε τις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ! Καιρός να τελειώνουμε με την Εγκληματική Οργάνωση μια για πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέα Δημοκρατία: ευχαριστούμε ΣΥΡΙΖΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε μια στιγμη που η ενοχή αντιπολίτευση και ο τύπος της καταγγέλλουν (κακώς!) ανικανότητα ,έρχονται οι Ξανθοκηφηνες,οι Βαρδάτρομπες και οι ΣεκιουριΤακηδες να δημιουργήσουν ένα θέμα όπου προχειρότητα,έλλειψη σχεδιου/δομών/υποδομών,ανικανότητα,μη επαφή με την πραγματικότητα βασιλεύουν! Ο Τσίπρας ως μη ειδικός δεν αντιλαμβάνεται ακόμη που τον πάνε! Εκατοντάδες χιλιάδες θα ταλαιπωρηθουν και η συζήτηση θα πάει στο: είναι ανίκανοι για όλα ,έτσι......έκαψαν και το Μάτι! Όταν ο Τσίπρας αντιληφθεί η ζημιά θα έχει γίνει και το σχέδιο του να ρεφαρει εκμεταλλευόμενος την έξοδο από το πρόγραμμα και τις αυξημένες δυνατότητες παρέμβασης στην οικονομία θα έχει βουλιαξει! Το μόνο ......καλό? Τα παράσιτα του ΥΠΥΓ/χρΕΟΠΥΥ θα τελειώσουν για πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ.Μαστοράκου, οι Ειδικοί θα δεχόμαστε κανονικά τους ασθενείς ή πρέπει να έχουν παραπεμπτικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε αυτήν την φάση πουλάει πνεύμα ο ψευτοαντιπρόεδρας, όταν θα τρώει ξύλο από τον κόσμο όπου βρεθεί και όπου σταθεί θα δίνει ......4000 ! Συνάδελφοι, σε καμία περίπτωση να μην αποδεχτούμε τις συμβάσεις όταν τις επαναφέρουν !Είναι η ευκαιρία μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαος,χαος,χαος...Συμβασεις ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ, αν και πρωτογονοι αφρικανοι μπορει να αμοιβονται καλυτερα απο τουε Ελληνες γιατρους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για όσους δεν κατάλαβαν, οικογενειακοί γιατροί είναι πλέον όλοι οι ΓΙ, παθολόγοι και παιδίατροι, που δουλεύουν σε ΚΥ, ΕΟΠΥΥ, περιφερειακά ιατρεία και όπως αλλιώς λέγονται τα πρωτοβάθμια κρατικά ιατρεία. Την ώρα, που ο ασφαλισμένος θα χρειαστεί κάποια ιατρική υπηρεσία θα πάει σε όποιον από αυτούς βρει πιο εύκολα, και επί τόπου ο γιατρός θα τον χρεωθεί τουλάχιστον για 6 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοινώς ......μπαχαλο γιατί κανείς δεν θα χρεωθεί......τίποτα και θα καταρρευσουν και τα ΚΥ!

      Διαγραφή
    2. Πω πω πω ......πανεύκολο ! Πως δεν το ......σκέφτηκε άλλος πριν από ......εσάς τις......διάνοιες ? Ούτε αρκούν, ούτε θέλουν , ούτε μπορούν ούτε και θα σας κάνουν την χάρη οι γιατροί αυτοί ! Κράνη.....πήρατε συριζοβλαμένα ?

      Διαγραφή
    3. Είσαι διάνοια 3.07! Πως το κατάλαβες; Στο συλλαβισε αργά αργά και καθαρά ο ΞΑΝΘΟΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑΣ ;

      Διαγραφή
  8. κοψτε και τον αερα που αναπνεουν οι ιδιωτες παθολογοι γιατι μονο αυτο εμεινε να κοψετε υποχρεωνοντας τους να υπογραψουν μια συμβαση μονο υποχρεωσεις!!!Γιατι αν μπει φραγμος και στην παραπομπη για διαγν. εξετασεις ουσιαστικα τους απαγορευεται να δεχονται ασθενεις...συγχαρητηρια αυτο ειναι το μεγαλειο της δημοκρατιας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο νέος είσαι 6.58 μ.μ. και δεν θυμάσαι τι ίσχυε πρίν τον ΕΟΠΥΥ;;
      Το τότε μεγαλείο της Δημοκρατίας για όλους τους ιδιώτες γιατρούς χωρίς ασφαλιστικό ταμείο ΙΚΑ,ΤΕΒΕ,ΟΓΑ, επέτρεπε να πάρουν επίσκεψη και να γράφουν φάρμακα και εξετάσεις μόνο στα λεγόμενα ευγενή ταμεία. Δηλαδή στο Δημόσιο, στο ΤΣΜΕΔΕ, στο ΤΣΑΥ, στους δικηγόρους κλπ. Δηλαδή σε ελάχιστους ασθενείς.
      Τώρα με τον ΕΟΠΥΥ, έχετε όλη την Ελλάδα. Αρα τι συμπεράσματα είναι αυτά που βγάζετε; Οι παλιοί γιατροί πως τα κατάφερναν;

      Διαγραφή
  9. Και μέσα σ'όλα αυτά,σε μια πρωτοφανή φωτογραφική..,εεε... ανθρωπιστική ήθελα να πω, επίδειξη ο δούρειος ίππος του Υπουργείου πήγε να βοηθήσει τους πυρόπληκτους. Ντροπή στον Καργιόλη που εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο για προσωπική προβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή